AZ - FC Groningen 0-1

Op zaterdag 2 februari stappen we met vijf man in de auto om naar Alkmaar af te reizen. De kaartjes voor AZ-FC Groningen waren slecht 3 (!) euro en dat is natuurlijk een hele schappelijke prijs. Op de heenreis hebben we er niet veel vertrouwen in want de FC speelt de laatste tijd slecht en AZ uit is altijd een moeilijke wedstrijd.

De kaartjes konden we omruilen in Wieringermeer waarna we nog even snel een hapje eten bij de McDonalds. Bij het stadion moeten we eerst even zoeken naar de juiste ingang maar uiteindelijk staan we mooi op tijd in het uitvak. Het uitvak is voor Groningse begrippen redelijk gevuld met ongeveer 250 man.

Het eerste kwartier krijgt AZ een aantal goede kansen, Altidore schiet bijvoorbeeld voor een leeg doel over. Groningen komt in het eerste kwartier een paar keer goed weg. Maar daarna herpakt Groningen zich en krijgt het meer grip op de wedstrijd. Dit resulteert in een aantal kansen en de 0-1 door Kirm!

Na rust probeert AZ kansen af te dwingen en krijgt het meer grip op de wedstrijd. Maar Groningen staat goed te verdedigen en scheidsrechter Hilger fluit de wedstrijd helemaal dood. En hij geeft Elm van AZ nog een rode kaart waardoor ze met tien man verder moeten. Afgezien van een aantal schoten uit de tweede lijn creƫert AZ verder geen kansen meer. Zo behaalt Groningen 3 mooie punten in een lastige uitwedstrijd.

Al met al een mooie avond en voor 3 euro drie punten ophalen in Alkmaar. Prachtig!