Gemeentelijk Sportstadion Hasselt | Sporting Hasselt

Het gemeentelijk sportstadion Hasselt wordt aangedaan door ons op de dag van ons bezoek aan Standard Luik. We komen toch langs Hasselt en voor ons een goede reden om het stadion van de lokale trots te bezoeken.

Als wij langs komen kunnen we rustig door het stadionnetje lopen omdat het complex die dag volop in gebruik is door de jeugdafdeling. Bij een rondje door het stadion valt het op dat het wel een beetje begint te vervallen. Op sommigen plekken beginnen de staan tribunes al te verzakken. Het stadion schijnt trouwens vandaag de dag 8.800 mensen te kunnen herbergen en dat zal wel komen doordat het voornamelijk uit staanplaatsen bestaat want erg groot is het niet. Na een rondje door het stadion te hebben gelopen vertrekken we ook weer. Verder valt er namelijk weinig te beleven.

Een rondgang op het internet leerde ons dat er ooit zelfs één seizoen Eerste Klasse is gevoetbald in dit stadion, maar dat is inmiddels wel weer in een heel grijs ver verleden. Laatste jaren bivakkeert de club voornamelijk in de 4e klasse.