Daknamstadion | KSC Lokeren

Het stadion van Lokeren word door ons bezocht als we onderweg zijn naar de wedstrijd Club Brugge – Charleroi.  We zijn dermate vroeg dat we wel even de tijd hebben voor het bezoeken van het Daknamstadion.

Omdat er mensen op de club aanwezig zijn is de parkeerplaats van de club open. Hierdoor kunnen we eenvoudig over het laag hekje klimmen om het stadion van binnen te bekijken. In het stadion passen maximaal 9560 toeschouwers, hiervan moeten er wel 4440 de hele wedstrijd blijven staan. Hierdoor is het stadion toch wat kleiner dan wat de capaciteit doet vermoeden. Door een flinke renovatie in 1997 lijkt het, uit 1956 stammende, stadion nog altijd modern. Gelukkig niet zo modern dat het een eenheidsworst stadion is geworden met een doorlopende tribune met dichte hoeken en gracht. In plaats daarvan is er voor gekozen voor 4 losse tribunes die er ieder anders uitzien. Daardoor doet het stadion nog steeds een beetje typisch Engels aan.

In 2012 veroverde de vaste bespeler KSC Lokeren  voor het eerst een hoofdprijs met de Belgische nationale bekertoernooi. Helaas bleef het Europese avontuur beperkt tot slechts 1 wedstrijd. Begin jaren 80 en 00 werden echter wel geregeld meerdere Europese wedstrijden gespeeld.