Freethiel | SK Beveren

Freethiel is het stadion van SK Beveren. Deze naam is een afleiding van Frederik Thielemans, de eerste eigenaar van het stadion. Het stadion was in eerste instantie een wielerpiste. Pas in 1938, toen de wielrenners weg bleven, kreeg het de voetbalclub SK Beveren als vaste bespeler. Tegenwoordigs heeft het stadion een capaciteit van 13290 plaatsen.

Onder de leiding van voormalig manager Jean-Marc Guillou werd een heel peleton Ivorianen naar Beveren gehaald. Waaronder de topvoetballers Eboue, de broertjes Toure en Gervino. Verder heeft de club internationals als Jean Marie Pfaff, Filip De Wilde, Geert De Vlieger en Tristan Peersman onder de lat gehad.

Wij bezochten het stadion in 2009. We waren met de trein onderweg richting de boot van Zeebrugge naar Hull. We vertrokken extra vroeg, vanuit Groningen, zodat we onderweg nog een stadion konden bezoeken in Belgie. Toen wij op deze zonnige dag aankwamen stonden alle hekken open en konden we rustig rond kijken. Zelfs de grasmaaier stond nog klaar om uitgeprobeerd te worden, iets wat wij boeren natuurlijk niet laten konden.