Bochum - Karlsruhe 0-0

08-04-2012

Drie voetballoze zondagen werd ons een beetje te gortig dus knallen we deze paaszondag richting het Ruhrgebeid voor de wedstrijd VFL Bochum - Karlsruher SC, oftewel de nummer 10 tegen de nummer 16 in de 2e Bundesliga. Voor de thuisclub staat er, zes wedstrijden voor het einde, vrijwel niks meer op het spel, maar de gasten uit Karlsruher strijden daartegen nog volop tegen degradatie.

We zijn ruim op tijd dus kunnen we nog mooi even een paar biertjes pakken op het bierterras van het supporterscafe naast het stadion. Tegen éénen lopen we weer terug naar het stadion waar we bij de kassa's onze kaartjes voor de statribune halen. Het RewirPowerStadion biedt plaats aan 29299 toeschouwers maar vandaag zal slechts éénderde gevuld zijn, die staan nagenoeg allemaal op de Oostkurve, waar wij dus ook staan. Uit Karlsruhe zijn zo'n 500 man meegekomen, die daar zo'n 350 KM hebben voor moet afleggen.

Over de wedstrijd kunnen we eigenlijk heel kort zijn want beide teams bakken er weinig van, een paar kleine kansjes aan beide kanten en dat was het wel zo'n beetje...Na de wedstrijd drinken we nog even een biertje voordat we weer de autobahn op koersen richting Grunn.