Werder Bremen - VFL Wolfsburg 0-1

We reizen vandaag af naar Bremen voor de wedstrijd tussen Werder Bremen en VFL Wolfsburg. Een ritje van zo'n 1,5 uur. We gaan op tijd die kant op, om voor de wedstrijd nog even in de kroeg te kunnen zitten.Dit is goed mogelijk omdat er pas om 17 uur afgetrapt wordt in het Weser Stadion.

Werder Bremen staat op het moment op een derde plaats en Wolfsburg doet het niet veel slechter met een vijfde plek. Een topper in de Duitse Bundesliga dus. Mocht Bremen vandaag winnen dan verkleinen ze de achterstand op koploper Bayern Munchen, dat een dag eerder bij Energie Cottbus onderuit ging, tot vier punten. Er staat dus het nodige op het spel. Frings, Diego en Almeida maken hun opwachting in de basis aan de kant van Bremen. Grafite is de blikvanger bij Wolfsburg.

Rond 15 uur komen we aan in Bremen. We parkeren de auto's een kilometer bij het stadion vandaan en lopen naar het stadion om onze kaarten veilig te stellen. Onderweg komen we een gezellige kroeg tegen die we later op de middag zullen bezoeken. Eerst door de tunnel naar het stadion. We kunnen alleen nog een kaartje krijgen voor de familietribune vlakbij het uitvak. Voor €10,- is dit natuurlijk een koopje. Bij het stadion eten we een broodje Bratwurst en drinken een (alcoholvrij) biertje. Jonge dames gooien hun charmes in de strijd om hoofdsponsor CitiBank te promoten. Dit doen ze door onder andere gratis shirts en keycords uit te delen. De shirts vinden gretig aftrek bij de al aanwezige supporters.

Zo'n anderhalf uur voor de wedstrijd lijkt het ons verstandig om de kroeg in te gaan die we op de heenweg al tegenkwamen. Het is hier al gezellig druk en de Bremen liederen klinken zowel uit de kelen van, de al aardig onder de olie zijnde, supporters als uit de speakers. Er wordt stevig doorgedronken en het is de ideale manier om in de stemming te komen voor het duel. Een half uur voor de wedstrijd stroomt de kroeg leeg en zetten we koers richting stadion.

We gaan door de toegangspoorten de trap op en bestijgen vervolgens de tribune. We zitten op de voornalaatste rij op de eerste ring recht achter de goal. Een balk van de tweede ring ontsierd ons uitzicht. Door de sintelbaan rond het veld is de afstand tot de grasmat behoorlijk groot. Het is dan ook noodzakelijk om een stel goede ogen te hebben.  Het zijn niet de beste plaatsen die het stadion kan bieden, maar goed we zijn in ieder geval binnen!

Klokslag 17 uur fluit de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Beide ploegen proberen op balbezit te spelen. Dit zorgt voor een te laag tempo, het komt duurt dan ook twintig minuten voordat Bremen voor enig gevaar zorgt. Tim Wiese is zelfs nog helemaal niet getest. Echt spannend zal deze eerste helft niet worden. Verder dan een aantal geblokte schoten en een gekeerd schot van Diego komen de ploegen niet.

In de rust is er tijd om het toilet te bezoeken en in de rij te staan voor een aantal halve liters bier, opvallend genoeg wordt er tijdens de wedstrijd wel alcohol geschonken. Door de drukte op de omloop mist een aantal van ons de eerste vijf minuten van het tweede bedrijf. Ze blijken weinig gemist te hebben. We hopen in deze helft toch op iets meer spektakel, vooral van de kant van Werder, want ze spelen nu richting onze tribune. Almeida is een keer dichtbij een doelpunt met een kopbal op de lat, maar het is Grafite die de bezoekers, tien minuten voor het einde van de wedstrijd, op voorsprong brengt. Bremen zet nog even alles op alles om gelijk te maken, maar het ontbreekt de ploeg aan stootkracht.

Wolfsburg blijft ondanks de overwinning op de vijfde plaats staan. Bremen wordt voorbij gestreefd door Leverkusen. Het kampioenschap lijkt ver weg te zijn, maar de tweede positie moet haalbaar zijn, aangezien Hamburg maar twee punten los staat. Het beloven dus spannende laatste weken te worden in de Bundesliga.

Na de wedstrijd hebben we geen tijd meer om langer in Bremen rond te kijken en gaan weer richting Groningen. Over drie dagen vertrekken we voor een weekje naar Engeland. Foto's en verslagen van die trip zijn terug te vinden op de Engeland sectie van deze website.