Griffin Park | Brentford

Griffin Park is het stadion van Brentford. Het stadion is gesitueerd in het stadsdeel London Borough of Hounslow in West London. Het stadion stamt uit 1904 en doet al de tijd dienst als het stadion voor Brentford, dat momenteel uitkomt in League One. Het stadion is vooral bekend omdat het het enige Engelse stadion is dat op iedere hoek van de aangrenzende straten een pub heeft. Het stadion dankt haar naam aan de griffioen uit het logo van de Fuller's brouwerij.

op het moment beschikt het stadion over 12 763 zitplaatsen. Dit staat in schrilcontrast tot de 38 678 toeschouwers die ooit een wedstrijd tegen Leicester City hebben bekeken in 1949. Op het dak van het stadion staat een grote advertentie van Qatar Airways. Dit heeft te maken met de positie van het stadion in London. Het ligt namelijk op de aanvluchtroute naar Heathrow.

Helaas zijn we tot tweemaal toe op een feestdag bij dit stadion geweest. Er was dan ook niemand aanwezig om ons rond te leiden. Doordat een poort open stond was het toch mogelijk om zelf een kijkje te nemen en de nodige foto's te maken. Mocht er geen hek openstaan dan is het nog altijd mogelijk om over een muurtje aan de noordzijde van het stadion heen te klimmen. PAs dan wel op met nieuwe kleren, want men heeft teer bovenop het muurtje gesmeerd!