SC Cambuur - FC Groningen 4-1

Cambuur uit. Die mogelijkheid hebben allang niet meer gehad want de laatste officiële wedstrijd dateert al weer vanuit ’98 en aan deze wedstrijd heeft Groningen bijzonder slechte herinneringen. Destijds werd er met 3-1 verloren in de nacompetitie en was de degradatie naar de eerste divisie een feit.

Het vooruitzicht is dit keer echter stukken rooskleuriger. De FC is uitstekend begonnen met 2 klinkende overwinningen tegen NEC en FC Utrecht terwijl Cambuur de gedoodverfde degradatie kandidaat is. We hebben er zin in, mede omdat er met Cambuur en Go Ahead eindelijk weer eens typisch Engelse stadions in de Eredivisie zijn te bewonderen. Hiervoor zijn we zelfs bereid om in de door ons verafschuwde verplichte buscombi te stappen.

In het begin van de wedstrijd zit de sfeer aan beide zeiden er goed in. Helaas heeft het alleen effect op de spelers van Cambuur. De spelers van de FC laten zich er niet door aansporen en hebben al helemaal geen zin om steeds achter de continu naar voren hollende verdedigers van Cambuur aan te gaan. Het resultaat is een 2-0 achterstand na 21 minuten. Voordeel van een vroege achterstand is dat er nog voldoende tijd is om deze te repareren. Helaas raken de spelers van de FC er juist ontmoedigd door de vroege achterstand en laten hun koppies hangen. Eindresultaat is een beschamende kansloze 4-1 nederlaag.