Celtic Park | Celtic

Celtic Park is de thuishaven, hoe kan het ook anders, Celtic. Na oprichting in 1888 speelde de club in eerst op een andere locatie. 3 jaar later besloot het bestuur van de club te verhuizen naar de huidige locatie nadat de huur van £50 naar £450 groeide. Nadat een journalist de verhuizing vergeleek met het verhuizen van een begraafplaats naar het paradijs, kreeg het stadion de bijnaam “Paradise”. Het nieuwe stadion was volledig gebouwd door vrijwilligers en bood na voltooiing plaats aan 40000 toeschouwers. Door de jaren heen werd het stadion verder uitgebreid, wat uiteindelijk in 1939 leidde tot een toeschouwers record van 92.975 mensen in een wedstrijd tegen de Rangers.

In de jaren ’90 werd het stadion grondig verbouwd en kreeg het zijn huidige capaciteit van 60.832. Bij deze verbouwing was het echter niet toegestaan om de hoofdtribune te verbouwen. Waardoor de andere tribunes erbovenuit torenen.

Wij bezoeken Celtic Park s’middags voor de wedstrijd Schotland-Nederland. De keus was tussen het drinken met Nederland supporters of een stadion bezoeken. Omdat we weinig zin hebben om tussen de carnavaleske oranje supporters te zitten en we toch krap in de tijd zaten kozen we voor de stadion tour. We vertrokken met de buslijn 64 richting Celtic Park. Nadat de buschauffeur ons vertelde dat we moesten uitstappen voor het stadion van Celtic, dachten we in eerste instantie dat we op een vuilnisbelt waren aanbeland. De omgeving rond het stadion maakte zacht gezegd geen opgeruimde indruk.

Omdat een stadion tour de enige mogelijkheid is om het stadion van binnen te bekijken schrijven we ons in voor de stadion tour. Echt indruk maakt deze tour niet, dus hier wijden we ons dan maar ook niet over uit.