Charlton - WBA 1-1

Charlton-WBA 1-1

De wedstrijd Charlton Athletic - West Bromwich Albion wordt afgewerkt in de Championship, het tweede niveau in Engeland. The Valley is de thuishaven van Charlton. Het stadion bevindt zich in de wijk Charlton. De wedstrijd van op deze Goede Vrijdag is niet uitverkocht, toch komen er in de stromende regen 23 412 supporters opdagen. Er wordt vandaag om 16.45 uur afgetrapt.

We reizen met de metro naar de buitenwijk Charlton. Vanaf hier is het een dikke tien minuten lopen naar The Valley. Eenmaal bij het stadion aangekomen gaan we naar binnen. Op de omloop hebben we nog net even tijd voor een burger en een biertje. Hierna gaan we de tribunes op. We zitten op de tweede ring vlak voor de commentaarpositie van de tv analysten. Hier hebben we logischerwijs prima zicht op het veld. Beide ploegen doen hun warming up. Charlton trekt wat sprintjes en doet een positie spel, terwijl WBA vooral rustig aan doet.

Zodra de wedstrijd begint, begint het ook te stortregen. Deze regen zal de hele wedstrijd aanhouden. Op het veld is hier echter weinig van te merken omdat de terreinknecht blijkbaar verstand van zaken heeft. De mat blijft er gedurende 90 minuten perfect bij liggen. Charlton Athletic draait dit seizoen niet goed, ze staan op de 12e plek. Vooraf had men verwacht mee te doen om promotie, niet zo gek als je bedenkt dat Charlton de jaren voor dit seizoen op het hoogste niveau actief was. WBA staat bovenaan en doet dus wel volop mee voor promotie naar de Premier League.

De wedstrijd begint vrij aardig, beide ploegen willen graag aanvallen. Dit zorgt voor mogelijkheden aan beide kanten. De eerste helft speelt Charlton richting de Jimmy Seed Stand, hier zijn de uitsupporters gesitueerd. Na een half uur vindt Sunderland-huurling Greg Halford met een geplaatste kopstoot voor het eerst het net. Hierna laat Charlton WBA het spel maken. Dit resulteert op slag van rust in de 1-1. Wie anders dan good old Kevin Phillips maakt de goal.

Met 1-1 zoeken de spelers de catacomben op waar ze ongetwijfeld een droog tenue aan zullen doen. Er is voldoende tijd om wat eten en drinken te nuttigen op de drukke omloop. Beverages mogen niet meegenomen worden op de tribunes, het vergt dus enige snelheid om op tijd weer terug te zijn om het fluitsignaal voor de tweede helft mee te maken.

De tweede helft is niet bijster boeiend meer, namens Charlton proberen de broertjes Holland te scoren en ook de overschatte spits Lita doet een poging. Lita liet zien dat hij niet op het niveau zit van vorig seizoen, toen hij aan de lopende band scoorde in de Premier League. WBA mocht nog de meeste aanspraak maken op de overwinning. McCarthy, Sodje en Thatcher misten aardige kansen. Uiteindelijk hoefden beide keepers weinig in actie te komen.

Na het laatste fluitsignaal namen de tv analysten de tijd om de wedstrijd volledig te analyseren voor Sky, maar tot onthullende feiten zullen ze waarschijnlijk niet zijn gekomen. We lopen nog even richting het speelveld om het stadion ook vanuit een ander perspectief te zien, maar worden weggestuurd door de stewards. Eenmaal terug bij de metro wacht ons nog een reis van 1,5 uur om weer terug te komen bij ons hostel, waar we de club nog even induiken.