The Valley | Charlton Athletic

Charlton Athletic stadion The Valley biedt plaats aan 27 111 toeschouwers. Zij hebben de club de laatste jaren zien afglijden van de Premier League naar de League One. Ondanks de roemruchte geschiedenis van de club spelen ze dit jaar voor het eerst sinds tijden op het derde niveau.The Valley is in 1991 gerenoveerd, Charlton speelde haar wedstrijden in die tijd op Selhurst Park en later in Upton Park.

Het stadion dat gebouwd is in 1919 was lange tijd het grootste stadion van London. Er konden 75 000 bezoekers terecht. Op dit moment is nog maar een derde van die capaciteit overgebleven. Het stadion heeft vier 'stands'. De Jimmy Seed Stand is de bekendste en tevens de oudste. Begin jaren 80 werd dit gedeelte gebouwd. De Jimmy Seed doet tegenwoordig dienst als tribune voor de uit supporters.

We hebben het stadion alleen op de wedstrijddag bezocht en waren dusdanig laat dat we net op tijd waren voor het beginsignaal. Het is ons niet bekend of je het stadion makkelijk inkomt om het te bekijken. Duidelijk is wel dat men je na de wedstrijd graag zo snel mogelijk weer ziet vertrekken.