Stamford Bridge | Chelsea

Stamford Bridge stamt uit 1877 en deed de eerste jaren vooral dienst als atletiekstadion. Op dit moment beschikt het stadion over 42 055 zitplaatsen, maar er zijn plannen om dit in de nabije toekomst uit te breiden tot 55 000 plekken.

In 1904 is het stadion dienst gaan doen als voetbalstadion. Eerst werd het stadion aangeboden aan Fulham, maar deze club weigerde Stamford Bridge te bespelen. Hierdoor voelde de familie Mears, op dat moment eigenaar van het stadion, een nieuwe club op te richten. Dit werd Chelsea, vernoemd naar de wijk die naast Fulham Road ligt. Chelsea kreeg al snel de bijnaam The Blues. Voordat de FA cup finales in Wembley werden gehouden was Stamford Bridge een populaire bestemming voor deze wedstrijden.

Het stadion bestaat uit vier verschillende tribunes. Het is niet mogelijk om de tribunes buiten de wedstrijddagen om op te komen zonder een stadiumtour te doen. Tegen een betaling van €15,- kan men een tour in het stadion krijgen. Deze tours worden van maandag tot zondag gehouden tussen 11 en 15 uur. Ieder uur start dan een nieuwe tour. Bij de club is men erg strikt in het hanteren van deze regels. Je komt buiten de tours om dus ook echt niet in het stadion!