Chelsea - Arsenal 2-1

Vandaag wordt de wedstrijd Chelsea - Arsenal gespeeld op Stamford Bridge. De twee Londonse grootmachten zorgen doorgaans voor spektaculaire duels op het scherpst van de snede. Arsenal staat bekend om het oogstrelende voetbal. Dat er prachtig uitziet maar maar weinig effectief is. Chelsea is bijna het tegenovergestelde. Een vechtmachine dat bijna alles op kracht doet. Met spelers als Terry, Lampard, Essien en Drogba is Chelsea een zeer efficiente ploeg.

We hebben vandaag geen kaarten voor de wedstrijd. Het stadion was binnen no time uitverkocht en op de zwarte markt zijn de kaarten niet te betalen. Toch reizen we af naar Fulham Road om de sfeer rondom deze topper te proeven. Er heerst een redelijk gespannen sfeer rondom het stadion, maar tot opstootjes komt het niet. Als de wedstrijd begint zoeken we een pub op om de wedstrijd te bekijken. Het is een intrigerend duel dat wordt opengebroken door een doelpunt van Arsenal rechtsback Sagna. Dit zorgt voor de verrassende ruststand van 0-1.

In de rust besluiten we de pub te verlaten om te kijken of er een manier is om het stadion in te komen. Na eerst een rondje Stamford Bridge te hebben gedaan zonder een maas in het net te vinden besluiten we de gok te wagen. Op een onoplettend moment van een steward glippen we naar binnen. We gaan de trap op richting de hoofdtribune en komen vlakbij de mensen op het pluche te staan. Op het moment dat we boven komen heeft Didier Drogba zojuist de 2-1 aangetekend. Ook het eerste doelpunt heeft hij op zijn naam gezet.

We krijgen op deze manier nog iets mee van de sfeer in het stadion tijdens de wedstrijd. Waar de Chelsea aanhang er vrolijke chants op los laat zijn het de Arsenal fans die langzaam het stadion verlaten. Zij hadden meer verwacht van de wedstrijd. Na de wedstrijd blijven we nog een tijdje in het stadion rondhangen tot we naar buiten worden gedirigeerd door de stewards.

We zoeken nog even een pub op waar het barst van de Chelsea supporters. Zij zingen er lustig op lost en het bier giert de kelen in totdat de eigenaar het genoeg vindt en de pub sluit. We vervolgen onze weg richting een andere pub in de nabijheid. Hier duurt de avond nog lang. Gezelligheid kent geen tijd bij deze supporters!