Club Brugge - RCSC Charleroi 1-0

25-11-2012

De laatste wedstrijd in de rij van dit weekend is die tussen Club Brugge en Charleroi. Nadat we op de route naar Brugge wat stadions bezocht hebben komen we twee uur voor de wedstrijd aan in de stad waar we in het centrum nog even een biertje pakken.

Club Brugge maakt een moeilijk seizoen door. Na de 6-1 nederlaag tegen Anderlecht van twee week terug vloog de trainer de deur uit en sindsdien staat er een Spanjaard aan het roer. Vandaag maakt hij zijn thuisdebuut. Daar loopt niet heel Brugge voor uit want van de 29000 plaatsen blijven er tienduizend onbezet. Wij zijn vooral blij dat het droog is want we hebben geen dak boven ons hoofd.

Dan de wedstrijd. Over de eerste helft kunnen we vrij kort zijn want die is niet om aan te gluren. Enigste noemenswaardige is dat Charleroi spits Rossini een rode kaart krijgt na een elleboogstoot. De tweede helft speelt Club onze kant op en is een stuk aantrekkelijker. Tien minuten na de onderbreking opent Bjorn Vleminckx de score en niet veel later hoort Bacca die score te verdubbelen maar hij vaalt van de stip, hij heeft z'n dag niet want weer een paar minuten later is alleen op de keeper af ook niet aan hem besteed. In de 80ste minuut moet ook Club Brugge met tien man verder nadat Vadis Odjidja zijn tweede gele kaart krijg en komen de gasten uit Wallonië zowaar nog een paar keer gevaarlijk voor het Brugse doel. Tussentijds maakt Frederik Stenman na negen maanden blessureleed zijn rentree maar gescoord wordt er niet meer.