Coliseum Alfonso Perez | Getafe C.F.

Getafe Club de Fútbol komt uit de Madrileense voorstad Getafe. Getafe speelt in het Coliseum Alfonso Perez stadion. Dit stadion biedt plaats aan 17.700 toeschouwers. Getafe is opgericht in 1983 en sinds 2004 spelen ze in de Primera division. Het stadion is vernoemd naar een de bekende voetballer Alfonso Perez die uit Getafe komt. In Getafe is hij een held en dat terwijl hij nooit voor of tegen Getafe heeft gespeeld.

 

 

Tijdens ons weekendje Madrid besluiten wij ook een kijkje te nemen bij het stadion van Getafe. Na een ontbijtje bij de McDonalds pakken we de metro richting Getafe. Na een klein uurtje in de metro komen we eindelijk aan bij het stadion. We vragen bij de receptie of het mogelijk is om een kijkje te nemen. Helaas is dat niet mogelijk en dus besluiten we een rondje om het stadion te lopen om te kijken of er een hek open staat. Na een lange zoektocht komen we tot de conclusie dat het niet mogelijk is om over een hek te klimmen. Op het moment dat we besluiten terug te gaan komt er een auto aan gereden en deze man doet het hek open om zijn auto te parkeren. We vragen of we snel een kijkje mogen nemen en dat mag.

Eenmaal binnen zien we een leuk modern stadion. De rond lopende tribunes staan vrij ver van het veld. De blauwe stoeltjes geven het stadion een leuke frisse aanblik. Na het maken van een aantal foto's vertrekken we naar Atletico Madrid.