De Graafschap - FC Groningen 2-3

25-09-2011

Drie dagen na de bekeruitschakeling tegen AZ staat de uitwedstrijd tegen de Graafschap op het programma voor de zevende speelronde in de eredivisie. De Doetinchemmers staan twee punten onder de FC op een 16e plaats.
Opnieuw een autocombi maar omdat we toch al aan de late kant zijn maakt dat ook niet zoveel uit, al blijft  het een onnozele regel.
Net als in Alkmaar drie dagen terug is het vandaag ook al een aantal jaar geleden dat we op de Vijverberg zijn geweest, zonde eigenlijk want het is toch één van de mooiste stadions van Nederland met de tribunes dicht op het veld.

We parkeren de auto op een bedrijventerrein op zo'n 10 minuten lopen van het stadion, met een heerlijk najaarszonnetje op de kop komen we rond de klok van twee aan bij het uitvak, waar blijkt dat we de vlag niet thuis hadden hoeven laten... Ongeveer 150 groningers zijn naar Doetinchem afgereisd en dat is gezien de vorige edities wel behoorlijk wat minder.

Dan de wedstrijd, Pieter Huistra stelt hetzelfde elftal op dat donderdag nog 120 minuten bekervoetbal op de mat legde. Dat is in de eerste helft goed te zien doordat de FC een veel te laag baltempo handteerd, toch krijgt Bacuna een opgelegde kans om de FC op voorsprong te zetten, maar hij faalt net als 3 dagen eerder tegen AZ opnieuw. De Graafschap dat ook 120 bekervoetbal in de benen heeft, hetzij met een dag meer rust, stelt daar weinig tegenover en dus gaan beide ploegen doelpuntloos de rust in.

Na de pauze gaat het aanvankelijk niet veel beter. Totdat Tadic 20 minuten na de onderbreking door de defensie van de Graafschap loopt, vervolgens Texeira een pass op maat geeft die de Uruguayaan beheerst afrond. Zo komt de stand op 0-1 waardoor het duel meer tot leven komt. Zonder dat de Doetinchemmers ook maar één keer gevaarlijk voor de goal van Van Loo zijn gekomen gaan ze krap 10 minuten voor het einde zowaar aan de leiding via twee doelpunten uit twee vrije trappen. Hoewel de FC nog wel aandringt lijken we opnieuw tegen een onnodige nederlaag aan te gaan lopen, maar een minuut nadat de vierde official de 3 minuten blessuretijd aan heeft gegeven scoren Texeira en Tadic binnen een minuut twee keer en laten zo het uitvak tot tweemaal toe ontploffen. Niet veel later fluit scheidsrechter Van Hulten voor het einde van de wedstrijd en zo nemen de eerste 3 punten buitenshuis mee terug naar Groningen.