MSV Duisburg - Karlsruher SC 3-0

(24-10-2010)

Het oorspronkelijke idee was om zaterdagmiddag het duel BMG - Werder Bremen bij te wonen, aansluitend naar NEC - Groningen te gaan en een dag later deze wedstrijd te bezoeken, maar doordat de autocombi kaarten bij NEC al snel uitverkocht waren ging dat plan niet door. Zaterdagnacht besloten we alsnog de volgende dag naar Duisburg af te reizen.

Omdat de wedstrijden in de 2e bundesliga zondagmiddag al om 1330 uur op programma staan vertrokken we na een paar uurtjes slaap rond achten uit de stad. Een kleine 3 uur later reden we Duisburg binnen, ruim op tijd voor de wedstrijd, dus gaan we het centrum nog even in, dat uiteraard helemaal uitgestorven is op een Mac Donalds na, waar we gelijk maar even induiken.

Duisburg is een grote stad waar je ook goed kan verdwalen, dat doen we dus geheel in BG style en komen zodoende net op tijd aan voor de wedstrijd. Nadat we voor 6 euro (!) een kaartje hebben gekocht, klauteren we de staantribune op waar ook de fanatieke sjaken van MSV huisvesten. De staantribune (7200 staanplaatsen) is helemaal afgeladen, de rest van stadion toont veel lege plekken en sommige vakken blijven helemaal leeg, de teller blijft vandaag dan ook steken op 14760 toeschouwers terwijl er plaats is voor 31500 fans.

Tegenstander Karlsruher staat op de 12e plaats en MSV 3e, dat bij winst de 2e plek kan heroveren op Greuther Furth. De thuisclub gaat goed van start en komt na 10 minuten op voorsprong via de Serv Srdjan Baljak, op een paar kleine kansjes na gebeurd er in de eerste helft niet zoveel meer. Na de pauze zit er wat meer pit in het duel en dat resulteert in de 61ste minuut in de 2-0 van de 19 jarige huurling Julian Koch. Duisburg kan de wedstrijd rustig uitspelen en scoort ondanks de vele kansen nog maar één keer, wat de eindstand op 3-0 brengt.

Na afloop duiken we nog even de fanshop in en scoren we nog even wat bier voor de terugweg. Zo rijden we voor 1900 uur door de poort van Groningen zodat we nog op tijd zijn voor studio sport met het doelpuntenfestijn van PSV tegen Feyenoord.