Emirates Stadium | Arsenal

Arsenal speelde sinds het bestaan van de club op Highbury, een typisch Engels stadion. Doordat het voetbal evolueerd en Arsenal onder de Londenaren steeds populairder werd was het stadion te klein geworden. In het seizoen 2006-2007 is de club verhuisd naar het multifunctionele Emirates Stadium. Een nieuw modern stadion op een steenworp afstand van de oude 'homeground'. Het stadion is na Wembley en Old Trafford het grootste stadion van Engeland en biedt plaats aan 60 000 bezoekers.

Het Emirates Stadium is een modern onderkomen dat bol staat van de technische hoogstandjes. In zo'n modern onderkomen wordt de voetbalbeleving wel anders. Er zitten dus zeker nadelen aan een verhuizing naar een moderner onderkomen.

Het stadion is alleen te bezichtigen door een tour te boeken. De tour kost €15,- en duurt bijna twee uur. Dat is een behoorlijke tijd en je moet de tour dan ook niet doen als je even snel een stadion wil bezichtigen. Je wordt door de gangen van het stadion geleidt en komt zo langs de kleedkamers, de catacomben, het veld en mag op de plek van Arsene Wenger zitten. De tour is de moeite zeker waard, vooral voor mensen die graag moderne stadions bezichtigen. Wij geven de voorkeur aan ouderwetse stadions waar men nog iets merkt van de weersomstandigheden!