Energie Cottbus - Bochum 1-1

20-04-2012

Aanstaande zondag is het 2 jaar geleden dat onze vriend Yuri Vintges overleed en daarom hebben we de Yuritrip in het leven geroepen om hem ieder jaar te herdenken met een mooi tripje. Dit jaar is de keuze gevallen op Energie Cottbus. Een club waar Yuri nog een keer heen gewild had maar waar het dus niet meer van is gekomen... We maken er gelijk maar een weekendje van aangezien het ruim 6 uur rijden is.

Omdat we op de heenweg nog een tijd in de file vast zitten, komen we pas een half uur voor de wedstrijd in Cottbus aan, waar de regen op dat moment met bakken uit de hemel komt. Energie Cottbus speelt haar wedstrijden in het Stadion der Freundschaft wat plaats bied aan 22528 toeschouwers, even groot als de Euroborg dus. De toeschouwersaantallen schommelen in de 2e bundesliga nog al, namelijk tussen de 8000 en ,zoals vandaag, 15500 en dat is op zich wel opmerkelijk aangezien beide ploegen in de middelmoot bivakkeren en nergens meer voor spelen. Maar dat maakt het voor ons wel aantrekkelijker en dan belanden we prompt ook nog eens in het fanatiekste vak.

Dan de wedstrijd, zoals gezegd zijn beide clubs 3 wedstrijden voor het einde uitgespeeld in de competitie, maar daar merken we in de eerste helft niks van want de thuisclub speelt vol op de aanval wat in de 32ste minuut beloont wordt met een goal, die gemaakt wordt door de Nederlander Jules Reimerink. Nog voor de onderbreking krijgt Energie Cottbus nog een aantal goede kansen op de 2-0 maar Bochum goalie Andreas Luthe staat telkens in de weg. Na de rust zijn de rollen omgedraaid en krijgt Bochum de kansen waarvan één uiteindelijk dus leidt tot de gelijkmaker. Niet veel later krijgen de gasten een levensgrote kans om op voorsprong te komen maar de nummer 9 schiet rakelings naast. In de laatste 20 minuten krijgen beide ploegen nog wat mogelijkheden maar gescoord word er niet meer. We maken nog even wat foto's van het stadion waarna we ons hotel maar eens gaan opzoeken.