Turf Moor | Burnley FC

Zondagochtend 9.00 uur, Stadionpoorten allemaal dicht, dat is niet zo verwonderlijk natuurlijk op dit belachelijke tijdstip maar wij hebben nu eenmaal meer te doen, dus dan maar even gymnastieken. We klimmen even over een muurtje en we zijn binnen en we zien ook gelijk dat het de moeite waard was want Turf Moor is een mooi klassiek Engels stadion, dat overigens net als de Euroborg 22550 mensen kan herbergen. Helaas zit het bij wedstrijden maar voor de helft vol. Al is dat aantal ook best knap voor een stad met nog geen honderdduizend inwoners en een hoop andere clubs in de buurt.

Burnley FC speelt in de Championship, waar het ongeveer de helft van haar bestaan in rond dobbert. In het seizoen 09/10 speelden The Clarets voor het laatst op het hoogste niveau.

Het recordaantal bezoekers werd een kleine 90 jaar gelden gevestigd toen er 54755 mensen afkwamen op een FA Cupduel met buurman Huddersfield Town. Na de laatste verbouwingen in 1996 zijn die aantallen dus niet meer mogelijk. Wel hebben ze de vooroorlogse houten zitplaatsten op The David Fishwick Stand behouden! We nemen nog even een paar foto's en klimmen weer over de muur. Op naar Accrington!