Edgeley Park | Stockport County

Een dag na wedstrijd van Manchester United – Reading zijn we al vroeg weer in touw en beginnen we met een bezoekje aan het stadion van Stockport County.Doordat er een hek open staat komen we gemakkelijk binnen. Het veld is dan nog bedekt met een groot zeil om het gedeelte van het veld dat het merendeel van de dag in de schaduw ligt te beschermen tegen de vorst.

We lopen rustig een rondje door stadion totdat we worden aangesproken door de groundsman met de vraag wat we aan het doen waren. Nadat we dat hadden uitgelegd vertelde hij ons dat ze net een nieuwe manager hadden aangesteld. Hij wist alleen de naam niet. Nadat hij een oud programma boekje tevoorschijn had getoverd bleek het om Darije Kalezic te gaan. Uiteindelijk bleek dit trouwens een desastreuze zet te zijn geweest want mede omdat onder zijn leiding slechts 3 keer werd gewonnen in 12 wedstrijden degradeerde de club naar de Conference North, het zesde niveau in Engeland. Na deze degradatie besloot de clubleiding om verder te gaan als amateur club. Hiermee is einde gekomen aan de 111 jaar profvoetbal in Stockport. In die periode heeft de club het merendeel van de tijd op het vierde niveau vertoeft. Vanaf begin jaren 90 begon de club aan een opmars richting de Championship. In het seizoen 97/98 bereikte deze opmars zijn hoogtepunt waarin de club 8e werd op het tweede niveau van Engeland en de finale van de League Cup werd bereikt. Vanaf dat moment ging het alleen maar bergafwaarts met de club.

Genoeg over het trieste verhaal over de teloorgang van de club. In het uit 1902 stammende stadion Edgeley Park zijn ook enkele records neergezet. Zo werd er bijvoorbeeld een record gezet van de grootste overwinning in de Football League: 13-0 tegen Halifax Town op 6 januari 1934 en de langste voetbalwedstrijd ooit: 203 minuten durende bekerwedstrijd tegen Doncaster Rovers.