Deva Stadium | Chester FC

Op onze eerste dag van de 5 daagse voetbal trip in de omgeving van Manchester belanden we, terwijl wij onderweg zijn naar de Tranmere Rovers, in Chester. De lokale voetbalclub van dit stadje is uniek aangezien het de enige voetbalclub in Engeland is die volledig eigendom is van de supporters. Chester FC is opgericht door de supporters na het falliet gaan van Chester City FC op 10 maart 2010. Het antwoord van de supporters liet niet lang op zich wachten omdat zij op 25 maart alweer een nieuwe club hadden opgericht.

De oude club Chester City  was voornamelijk in de League Two actief en op het moment van het faillissement speelde het in de Conference National, het vijfde niveau. Door het faillissement moest het nieuwe Chester FC op het 8ste niveau beginnen. In de eerste 3 seizoenen werd de club 3 keer op rij kampioen. Inmiddels verkeerd de club weer in de Conference National, hetzelfde niveau ten tijde van het faillissement.

Dan het stadion, deze staat precies op de grens van Engeland en Wales. De kantoren van het stadion staan op Engels grondgebied en het veld ligt in Wales. Het stadion stamt uit 1992 en verving het toenmalige Sealand Road. Er passen precies 6000 toeschouwers in het stadion, maar meestal zitten er zo 2500 tijdens competitie wedstrijden. Ten tijde van het faillissement waren de toeschouwersaantallen zelfs onder de 500 gekelderd. Een absoluut dieptepunt van de club.