The Hive stadium | Barnet FC

the Hive Stadium is het nieuwe onderkomen van Barnet FC, sinds kort de meest recente ex-club van Edgar Davids. Helaas was 'the Pitbull'  niet aanwezig toen wij op Canon Park waren, maar gelukkig was iemand van de directie wel bereid om de poorten naar het veld voor ons te openen zodat we even aan het 'heilige gras' konden ruiken en een aantal foto's konden maken.

Net als Underhill ligt 'the Hive Stadium' in een uithoek van Londen op 20 minuten lopen van station Canon Park, het een na laatste station op de Jubiliee Line van de London Underground. Uiteraard waren ze net op die zaterdag met werkzaamheden bezig waardoor we 5 stations eerder er al uit moesten en met de dubbeldekbus verder gingen. Door deze extra reistijd zouden we uiteindelijk bijna de kick-off van Brentford tegen Port Vale missen. Toen we bij het Hive Stadium aankwamen zat er een groepje pro-Rail mannen op de spoordijk naar een amateur wedstrijd te kijken op een naastgelegen trapveldje dus erg veel haast hadden ze kennelijk niet met het onderhoud van het spoor.

Sinds de zomer van 2013 is dit stadion het onderkomen van Barnet, daarvoor speelden ze hun thuiswedstrijden in het Underhill stadium. Dit stadion bezochten we in februari 2010 en was misschien wel het meest bijzondere stadion dat we ooit met een bezoek hebben vereerd, Als je aan de 'lage' kant achter het doel stond en je keek recht over de lat naar het doel aan de overkant dan keek je tegen de penaltystip aan. Underhill was namelijk tegen een heuvel aan gebouwd en dus een enorm bijzonder stadion.

the Hive Stadium is een nieuw stadion en is onderdeel van een spiksplinternieuw sportcomplex compleet met trainingsvelden en een sportschool. Doordat dit complex hemelsbreed vrij dichtbij het Wembley stadium ligt wordt het vaak gebruikt door tegenstanders van het Engelse nationale elftal om zich voor te bereiden op de wedstrijd. Zo heeft recentelijk het Duitse elftal nog getraind op het nieuwe complex in Canons Park in aanloop naar het oefenduel met Engeland (op 19-11-2013).

Het stadion zelf heeft een capaciteit van 5.176 toeschouwers en is eigenlijk maar een tijdelijk onderkomen omdat Barnet FC al een tijdje van plan is om een stadion met een capaciteit van 10.000 te bouwen. Sinds de jaren '90 is het bestuur van Barnet al bezig met een nieuw onderkomen vanwege het gebrek aan doorgroei mogelijkheden op Underhill waar het niet mogelijk was om uit te breiden door onenigheid met het lokale stadsbestuur over de huur van omliggende stukken grond.