Estadio Santiago Bernabéu | Real Madrid C.F.

Santiago Bernabéu is het stadion van Real Madrid. De stadioncapaciteit is 80.354. In 1947 werd dit stadion in gebruik genomen. Het stadion is vernoemd naar de clubvoorzitter die in die tijd het geld leende om het stadion te kunnen financieren.

Tijdens ons weekendje Madrid besluiten we een stadiontour in het Bernabéu te doen. Voor 16 euro kopen we een stadiontour.  De stadiontour begint in het museum van Real Madrid. Hier kijken we naar allerlei oude foto's en trofeeën. Deze club heeft een rijke historie wat tegenwoordig een beetje gedomineerd wordt door het vele geld wat er in de laatste jaren geinvesteerd wordt in het aankopen van spelers.

We lopen snel door om een kijkje te nemen in dit prachtige stadion. Op het moment dat we binnen lopen valt het stil. Het adembenemende stadion is een lust voor het oog. Het stadion is ontzettend hoog en de mooi lopende tribunes maken het een prachtig stadion. We lopen het hele stadion rond en we mogen zelfs plaatsnemen in de dug-out. Nadat we alles bekeken hebben gaan we nog even op de tribune zitten om met een biertje te genieten van dit stadion. Hoewel de club Real Madrid ons eigenlijk niet aanstaat heeft dit stadion ons toch positief verrast.