Excelsior - FC Groningen 2-2

18-12-2010

Op eigen vervoer naar Excelsior, we like it! Eigenlijk zou het doodnormaal moeten wezen... Vandaag de dag weten we wel beter. Omdat we voor de auto met een onlogisch aantal zijn pakken we dit keer de trein. Geen goeie combi de laatste jaren maar goed we proberen het maar eens weer. Het winterweer zorgt voor wat onduidelijkheid over het wel of niet doorgaan van deze wedstrijd en ook de treinen rijden niet helemaal volgens schema, dus besluiten we nog voor de middag richting Rotterdam af te reizen. Gelukkig hebben we geen vertraging en komen dus mooi op tijd aan in de havenstad, daar nemen we de metro naar de Maashaven om daar een BG-er op te halen en even wat te eten.

Kroegen genoeg in Rotterdam maar om een leuke te vinden ben je wat meer tijd kwijt, uiteindelijk belanden we in een prima tent dat op een kleine 10 minuten lopen van Woudestein ligt. Die 10 minuten duren wat langer als je zwalkt dus komen we bij het uitvak aan als de wedstrijd al een paar minuten bezig is, gelukkig zijn we net op tijd binnen voor het eerste competitiedoelpunt van Dusan Tadic. Nadat de FC een paar keer goed is weg gekomen, slaat Excelsior goalie Paauwe de bal in eigen doel na een voorzet van Stenman. Voor de pauze gebeurd en niet veel meer en zo gaan we rusten met een comfortabele 0-2 voorsprong. Niks aan de hand zou je denken, maar Groningen en uitwedstrijden dat botert niet zo lekker. En als Nijhuis besluit Excelsior een handje te helpen word het nog lastig de laatste tien minuten. In de laatste minuut jaagt Daan Bovenberg zijn 5e treffer van het seizoen tegen de touwen en verlaten we helaas met één punt Rotterdam, wat gezien het wedstrijdbeeld wel terecht is.

De terugweg verloopt tot Utrecht verder prima maar daar aangekomen krijgen we even een staaltje supportertje pesten van de cops dat met honden en al aanwezig is op het perron zonder dat er iets noemenswaardigs is gebeurd. Na 2 uur rijdt de trein eindelijk verder maar uiteraard niet voordat er een aantal lui zijn opgepakt voor iets onnozels waar je zelfs in 1834 nog niet de bak voor in draaide. Kortom de trein laten we voorlopig maar even links liggen.