FC Köln - FSV Mainz 05 (Afgelast)

19-11-11

One down, three to go. FC Köln tegen FSV Mainz 05 paste perfect in de planning want Köln ligt dicht in de buurt van Genk en het tijdstip van de wedstrijd bood ons de kans om 's-avonds nog Genk - Westerlo te kunnen bijwonen. Ideaal dus.

's-Ochtends zetten we koers vanuit Rotterdam, waar we overnacht hebben na de wedstrijd FC Dordrecht - Helmond Sport, richting Keulen. Het doelpunt rijke duel van de avond ervoor voorspelde veel goeds, zou je normaal gesproken zeggen. Niets was minder waar. Toen we net het stadion binnen wilden gaan, na eerst rond het stadion een paar biertjes te hebben gedronken, kwam het onheil brengend omroepbericht. Al het rumoer viel ineens helemaal stil, gevolgd door wat schamper gelach. Nu komt ons Duits normaal gesproken niet veel verder dan “ganz geil” en “ich habe nicht gewust”, maar van de woorden “spiel abgesagt” en “ schiedsrichter is krank” konden we ook nog wel wat van maken.

Normaal gesproken zou je zeggen, wat is dat voor een bullshit om voor een zieke scheidsrechter de wedstrijd af te lasten, je hebt toch nog altijd een vierde official. Maar uiteindelijk bleek dat de scheidsrechter voor vandaag, ene Rafati, vooral mentale problemen had. Hij had namelijk in de ochtend voor de wedstrijd zijn eigen polsen door gesneden, waarna de Duitse voetbalbond besloot om de wedstrijd af te lasten.

Dik balen dus, helemaal voor Jan lul richting Keulen gereden. Om de reis niet helemaal nutteloos te laten zijn geweest gaan we alsnog maar even naar binnen. Het moet gezegd worden, het stadion is van binnen mooi. In elk geval beter dan van buiten, waar het meer op een fabriekshal lijkt. Na een rondje door het stadion, stappen we vervolgens snel in de auto richting Genk voor de volgende wedstrijd.