Firhill | Patricks Thistle

Firhill Park is de thuishaven van Patricks Thistle FC en Glasgow Warriors. Het stadion werd in 1909 gebouwd als voetbal stadion voor Patricks Thistle FC. In het stadion is eenmaal een officiële interland gespeeld. Ook heeft het stadion één maal gediend als thuishaven voor het Zweedse Djurgårdens voor de EUFA Cup wedstrijd tegen Hibernian. Reden hiervoor was de vrieskou in Zweden die het voetballen in Zweden verhinderde. Pas in 2005 trokken de Glasgow Warriors bij het stadion in.

De hoofdtribune is van het bouwjaar 1927 en is daarmee de oudste tribune van de 3. Deze tribune wordt doorgaans niet meer gebruikt wegens hoge steward kosten. Alleen voor belangrijke wedstrijden is deze tribune nog geopend. Samen met de andere 2 tribunes, die in 1994 en 2002 gebouwd zijn, biedt het stadion plaats aan 13.079 supporters.

Wij plegen een bezoekje in de vroege ochtend na de wedstrijd Schotland - Nederland. Op het moment dat wij het stadion bezoeken is het veld opgetuigd voor rugby. Omdat er meerdere hekken open staan kunnen we gewoon het stadion binnen lopen en een rondje lopen. Zoals het hoort. Na een rondje gelopen te hebben gaan we weer door naar Ibrox Stadium voor een verplichte stadion tour.