Craven Cottage | Fulham

Fulham FC is de vaste bespeler van Craven Cottage. Het stadion is gesitueerd in Hammersmith en Fulham. De club speelt al sinds 1896 op Craven Cottage. Door een aantal uitbreidingen door de jaren heen kunnen er 26 678 bezoekers naar een wedstrijd kijken. Het bezoekersrecord staat op dit moment echter maar op 25 700. 'Crave Cottage' is oorspronkelijk een koninklijke jachtloge en de geschiedenis hiervan is tot 300 jaar terug te dateren. Het stadion werd vroeger vaak bespeeld door de nationale teams van Australie en Ierland doordat veel landgenoten in Londen wonen.

Het stadion is alom bekend om de 'cottage'. Deze stamt uit het jaar 1780 en is gebouwd door William Craven. De cottage wordt tegenwoordig gebruikt als skybox tijdens de wedstrijden van Fulham.De hoofdtribune is uitgeroepen tot monument en bestaat voor het grootste gedeelte uit houten stoeltjes. Craven Cottage is een stadion dat een echte voetbalsfeer uitademt en eigenlijk alles heeft dat Engelse stadions zo bijzonder maakt.

 

Toen we dit stadion wouden bekijken kwamen we tegen de avond bij de receptie aan. Eigenlijk zat de deur al op slot, maar de receptioniste was zo vriendelijk deze voor ons te openen. Deze dame was alleen in het stadion aanwezig, dit maakte het onmogelijk om het stadion van binnen te bekijken. Na een aantal telefoontjes kwam er echter een steward opdagen. Deze liet ons toe tot het stadion met de boodschap dat we wel een beetje tempo moesten maken. Na twintig minuten vond de steward het voldoende en werden we vriendelijk verzocht om een pub op te gaan zoeken. Dat werd weer eens tijd!