HSV - VfL Wolfsburg 1-1

22-10-2011

Een amateurvoetbal vrije zaterdag, dat moeten we even goed benutten natuurlijk, dus kijken we even op bundesliga.de voor het programma van deze zaterdag in Duitsland en zien HSV-VfL Wolfsburg geprogrammeerd staan om 18.30u en dat lijkt ons wel wat. De Hamburgers staan namelijk met 7 punten uit 9 wedstrijden onderaan in de Bundesliga en hebben dit seizoen thuis nog niet gewonnen, bovendien debuteerd Torsten Fink als nieuwe trainer, een wedstrijd met veel belangen dus. De gasten uit Wolfsburg staan op een elfde plaats en dat is gezien de ambities ook wat teleurstellend.

Iets na het middaguur vertrekken we met 2 auto´s uit de stad, het is zo´n 3 uur rijden en we willen Hamburg ook nog even in. Dat lukt ook wel maar vervolgens komen we in het centrum in een file muurvast te staan. Uiteindelijk rijden we pas drie kwartier voor de wedstrijd het parkeerterrein op, wat op zo´n 15 minuten lopen vanaf stadion ligt. Eenmaal bij de ImtechtArena aangekomen, halen we voordat we naar onze plaatsen gaan eerst nog even wat te eten en te drinken.

We zitten helemaal bovenin op de laatste rij recht achter de goal, mooi overzicht dus. Het stadion zit met 54378 toeschouwers nagenoeg vol dat officieel 57274 fans kan herbergen. Dan de wedstrijd, waar Marcus Berg helaas niet aan mee gaat doen want hij zit niet bij de selectie. Na 63 seconden hebben de gasten hun voorsprong al te pakken via een rake kopbal van Mario Mandzukic. HSV is even de weg kwijt en dan is ook duidelijk te zien dat de ploeg laatste staat, veel ballen onnodig over de zijlijn en slechte passes over en weer, hoewel Wolfsburg de wedstrijd controleert krijgt de thuisploeg nog voor rust enkele mogelijkheden om de stand gelijk te trekken maar de bal lijkt er niet in te willen. Na de hervatting, als de meegereisde fans uit Wolfsburg maar even wat vuurwerk afsteken, krijgt HSV wat meer vat op het duel en dat resulteert dan ook niet veel later in de gelijkmaker als Guerrero Mladen Petric alleen voor de keeper zet en de Kroaat beheerst afrondt. In het vervolg bloed het duel een beetje dood, Wolfsburg lijkt het wel best te vinden en HSV probeert het wel maar kan gewoon niet beter, dus eindigt dit duel in 1-1 en weet HSV weer niet te winnen in eigen huis. Na nog wat foto´s te hebben gemaakt verlaten we het stadion en nemen nog even een biertje op de Reeperbahn.