Kickers Emden - FC Groningen 1-4

07-07-2012

Na twee oefenpotjes in de provincie, staat er vandaag een oefenwedstrijd in Duitsland op het programma, tegen de amateurs van Kickers Emden om precies te zijn. En dat is voor veel Groningers reden om af te reizen naar het Duitse havenstadje.

Wij pakken iets na het middaguur de trein naar Emden om daar een kleine 2 uur later aan te komen op het hoofdstation. Alles is mooi op loopafstand dus gaan we eerst even naar het centrum om een terrasje te pakken. Daar blijkt het zo druk dat bier bestellen geen zin heeft en je net zo goed je eigen bier kan pakken. Een uur voor de aftrap lopen we gezamenlijk naar het stadion van Kickers Emden. Ook daar blijken ze niet berekend te zijn op de ruim 600 Groningen supporters, het stavak achter de goal is wel groot genoeg maar bij de catering heb ze een misrekening gemaakt door te weinig bier in te slaan.

Dan de wedstrijd; De FC komt na 10 minuten door een afstandschot op achterstand, maar een klein kwartiertje later gaat FC Groningen alweer aan de leiding door een treffer van David Texeira en één van Paco van Moorsel. Voor de pauze gebeurd er verder weinig meer voor beide doelen en na de hervatting, ondanks 10 wissels aan Groninger zijde, is het spelbeeld nagenoeg het zelfde, het tempo is te laag om de Duitse amateurs kapot te spelen dus blijft het lang 1-2. Tot de 82e minuut als Tim Keurntjes een vrije trap binnenknalt en niet veel later maakt Michael de Leeuw er 1-4 van, tussendoor krijgt er nog een Duitser rood voor een opstootje met Género Zeefuik en die zelfde Zeefuik kan vlak voor het tijd nog de 1-5 op het scorebord zetten maar schiet van dichtbij op de Duitse goalie.