KRC Genk - Westerlo 3-0

19-11-2011

Het derde duel dat op de planning van het voetbalweekend staat is KRC Genk - Westerlo. Na de aflasting van FC Köln – FSV Mainz 05 hebben we genoeg tijd om naar Genk af te reizen. Aangekomen in Genk zoeken we gelijk het stadion op. Eenmaal bij het stadion aangekomen nuttigen we eerst wat standaard voetbalvoer, hamburgers. Na een hapje te hebben gegeten duiken we het supportershome van KRC Genk in. Waar het al gezellig druk begint te worden anderhalf uur voor de wedstrijd.

Dan de wedstrijd, bij Genk zijn Jelle Vossen, Thomas Buffel, Vanden Borre en Kevin de Bruyne de bekende namen. Geen enkele naam, die bij Westerlo op het wedstrijdformulier staan, doet bij ons een belletje rinkelen. De scheidsrechter is ons wel bekend want dat is de Nederlander Makkelie.

De wedstrijd zelf begint aardig met een paar kleine kansjes over en weer. In de twintigste minuut trekt Makkelie rood voor de Westerlo speler Wils. Dit is voor Westerlo een teken om een handbal verdediging op te zetten en er te proberen met counters uit te komen. Omdat het Genk aan creativiteit ontbrak blijven de goals lang uit. Pas in de 64e minuut breekt Jelle Vossen de ban. Hierna was het hek van de dam en maakte Genk er in het kwartier dat volgde nog 2 goals. Hiermee werd de eindstand bepaald op 3-0. Zo kon het merendeel van 21.858 toeschouwers goed gemutst naar huis. Wij gaan er na de wedstrijd ook snel vandoor. We hadden nog wel een stukje te rijden en de volgende dag wacht namelijk de wedstrijd FC Groningen – VVV.