KV Mechelen - RC Genk 2-1

Omdat we s’weekends een keertje zelf niet hoefden te voetballen hadden we weer eens tijd voor een voetbalweekendje. In dit weekend stonden 2 wedstrijden op het programma. Op vrijdagavond stond KV Mechelen – RC Genk op het menu. Na een overnachting in het Papendrecht was de volgende dag Dortmund de bestemming.

Maar eerst Mechelen dus. Hier stonden er een aantal oude bekenden, van de Nederlandse velden, op het veld. Voor Mechelen deden de voormalig Utrechter en Willem II’er, Rossini en Imschoot, mee. Bij Genk waren oud-ajacied De Mul en clubhopper Huysegems de bekenden.

Mechelen moest de wedstrijd beginnen zonder de geschorste publiekslieveling Bjorn Vleminckx. Genk begon beter aan de wedstrijd, maar het was Mechelen dat de voorsprong pakte in de 12e minuut. RC Genk was liet zich niet van de wijs brengen en bleef de sterkere partij. In de 50e minuut leverde dit uiteindelijk de gelijkmaker op. Hierna was de wedstrijd weer helemaal open en miste vooral KV Mechelen enkele kansen voor open goal. Uiteindelijk was het toch voormalig Utrecht stormram Rossini die de winnende treffer uit een corner binnenkopte.