Liverpool - Swansea City 5-0

17-02-2013

Twee week voor aanvang van onze trip werd deze wedstrijd verplaatst in verband met de League Cup finaleplaats van tegenstander Swansea City een week later. Dus besluiten we deze wedstrijd ook maar even mee te pakken ondanks dat we hier 13 maand geleden ook een wedstrijd bijwoonden. Toen vielen er geen goals en dertien maand later is er sportief niet veel veranderd bij de thuisclub want opnieuw moeten ze het doen met een plek in de subtop en dat doet pijn voor de 18-voudig Premier League winnaar.

Tegenstander van vandaag is dus The Swans uit Wales en die staan op een keurige achtste plaats, maar zoals gezegd spelen ze volgende week hun belangrijkste wedstrijd in haar historie en dus nemen ze vandaag niet te veel risico. Een aantal vaste basiskrachten worden gespaard en zodoende spelen er maar liefst vier Nederlanders (Vorm, Tiendalli, Agustien en De Guzman) bij de Welshmen.

Ondanks dat Liverpool midweeks nog een wedstrijd in Rusland speelde voor de Europa League begint de thuisploeg furieus. Na twee vrije trappen die allebei over het doel verdwijnen mag Steven Gerrard in de 34ste minuut vanaf de penaltystip proberen de score te openen, afgelopen maandag miste de aanvoerder nog een penalty tegen WBA maar deze keer is het wel raak. De strafschop kwam overigens tot stand na een schwalbe van wie anders dan Luis Suarez. Voor rust ramt de thuisclub nog eens 10 keer op de goal van Michel Vorm maar het blijft bij 1-0. De tweede helft is amper begonnen of de twee nul staat al op het scorebord. Coutinho is de maker en scoort tijdens zijn debuut. Liverpool is nu echt ontketend en scoort binnen 10 minuten nog twee keer via Jose Enrique en Luis Suarez. Dan gaat de storm even liggen en proberen de gasten uit Wales de eer nog te redden maar ook dat lukt niet. In de 70ste minuut krijgt de thuisploeg nog een penalty en dit keer laat Gerrard het over aan Daniel Sturridge, Hij zet de 5-0 op de borden en dat blijkt twintig minuten later ook de eindstand. Dat is ook gelijk de grootste overwinning dit seizoen voor de Liverpudlians, ook voor ons overigens.