Manchester United - Reading 2-1 ( FA Cup)

18-02-2013

Op dag 4 van de voetbal trip bezoeken we de wedstrijd Manchester United – Reading voor de FA Cup. Via internet kunnen we gemakkelijk kaartjes kopen voor deze wedstrijd. Ruim voor de wedstrijd komen we aan in de buurt van het stadion. We duiken daarom eerst maar even de pub in. Na het verorberen van een paar pints dineren we op straat met een overheerlijke hamburger.

In het stadion zetten we eerst een paar pondjes in bij de bookie op de tribune. We zetten in op een openingsdoelpunt van Hernandez en 3-0 door Van Persie. Vol spanning gaan we dus de tribune op. Omdat het onze eerste geboekte wedstrijd is hebben we plekken met klote zicht toegewezen gekregen. Het zicht op het veld is wel goed maar door het overhangende dak zien we de helft van het stadion niet en dat is wel balen. Wij als Groundhoppers willen natuurlijk wel het hele stadion zien.

Door het inzetten op een goal van Hernandez hopen we natuurlijk dat hij de eerste maakt. Hij krijgt hiervoor ook enkele kansjes maar echte kansen blijven lang uit in de wedstrijd. Uiteindelijk is het de halverwege ingevallen Nani die in de 68ste minuut de ban breekt voor Manchester United tot ons ongenoegen. Enkele minuten later bewijst Hernandez dat hij wel degelijk kan scoren door een voorzet van dezelfde Nani binnen te knikken. Had dat eerder gedaan. Onze laatste mogelijkheid op het winnen is een 3-0 van Van Persie. Helaas is het Reading die de derde van de avond maken en is onze laatste hoop op winst vergaan.

Na de wedstrijd willen we nog wat foto’s maken van het stadion. Erg veel kans krijgen we hier niet meer voor omdat ze bij Manchester United, net zoals bij Liverpool een dag eerder, nog niet echt van gastvrijheid hebben gehoord en we zo snel mogelijk het stadion worden uit gewerkt.