The Den | Millwall

Millwall FC speelt haar wedstrijden in The Den (officieel The New Den). Het stadion biedt plaats aan 20 146 toeschouwers. Het gemiddelde bezoekersaantal van de laatste jaren is nog niet eens de helt van de totale capaciteit. Het stadion ligt op een steenworp afstand van de plek waar ooit het oude stadion stond. Het stadion werd op 4 augustus 1993 geopend door toenmalig minister-president John Smith. Het was het eerste nieuwe stadion in London sinds 1937 en is het zesde stadion in de geschiedenis van Millwall.

Millwall staat vooral bekend om haar geweldadige fans. Vanaf de jaren zeventig zorgde deze groep voor veel onrust in Engeland. Hierdoor kwam de club vaak slecht in het nieuws. De laatste jaren is het op het gebied van supportersgeweld een stuk rustiger geworden bij Millwall. Dit komt mede doordat men in de First Division uitkomt en dus niet zo vaak meer te maken krijgt met de serieuzere supportersgroepen. Dit seizoen treedde Millwall voor de FA Cup aan tegen aartsrivaal West Ham United. Voor de hooligans een goed moment om te laten zien dat ze nog steeds meedoen in het wereldje. Zoals gebruikelijk sprak iedereen schande van de uitgebroken rellen.

Voordat we naar het stadion gingen hebben we contact gehad met de receptie van Millwall. Toen we bij het stadion aankwamen werden we opgewacht door een oudere man. Hij heeft ons door de catacomben van The Den geleid. Hij nam de tijd om iets te vertellen over de geschiedenis van de club en het stadion. Dit deed hij door ons via de kleedkamers en de spelerstunnel naar het veld te leiden. Uiteraard lag de mat er fantastisch bij zoals te doen gebruikelijk bij Engelse clubs.