AS Saint Etienne - PSG 2-2

27-10-13

Al jaren staat Saint Etienne op onze to-do-list, maar het ligt nou niet bepaalt naast de deur, vanaf Groningen is het namelijk tien uur rijden. Maar goed we prikken een datum en gaan met die banaan. Die datum wordt dus 27 oktober en laat dan nou net de nieuwe rijken uit Parijs langskomen, sowieso al een beladen duel maar nu PSG met oliedollars de top domineert is de haat richting de Parijzenaren alleen maar gegroeid. Een mooi duel dus.

De herfst heeft Frankrijk nog niet gevonden dus pakken we 's middags eerst een terrasje in het centrum, met de tram vertrekken we vervolgens naar het stadion. Ons Frans is vrij beperkt en dat breekt ons op bij de gate, we belanden namelijk op de lange zijde en niet voor de kop du nord waar we kaartjes voor hebben.

PSG staat momenteel bovenaan, St Etienne is na een goede start terug gezakt naar de 7de plaats. Dat PSG de koploper is vanaf het begin van de wedstrijd niet te zien, Ibrahimovic, midweeks goed voor vier goals tegen Anderlecht, is onzichtbaar en de rest moddert ook maar wat aan, Saint Etienne ruikt bloed en komt via Corgnet op 1-0 , de nummer 10 ramt de bal vanaf randje 16 tegen de touwen. De gasten creëren totaal geen kansen en zo gaan we rusten met 1-0. Na rust is het spelbeeld nagenoeg het zelfde en na vijf minuten maakt Hamouma de 2-0, Saint Etienne lijkt op rozen te zitten maar weer vijf minuten later krijgt Lemoine, onduidelijk waarvoor, zijn tweede gele kaart. De thuisploeg komt onder druk te staan en nu laten de Parijzenaren wel wat zien, op het uur scoort Cavani de aansluitingstreffer. Saint Etienne houd vanaf dan alleen maar tegen en weet met steun van het bloed fanatieke thuispubliek de gelijkmaker af te wenden, maar in blessuretijd is het dan toch raak, opnieuw is Cavani de doelpuntenmaker. De scheids fluit niet veel later af en teleurgesteld verlaten we het stadion, maar wel met een unieke ervaring rijker en we komen hier hoe dan ook nog terug!

 

Laatst aangepast (zaterdag, 09 november 2013 13:38)