Wedstrijden Duitsland

Borussia Dortmund - Atalanta Bergamo 3-2

15-02-18

 

Negen jaar na onze laatste wedstrijd in het Westfalenstadion besluiten we om weer eens richting Dortmund te gaan. BVB neemt het thuis op in de zestiende finale voor de Europa League tegen het Atalanta Bergamo van Hans Hateboer. Ruim 6000 Italianen zijn hun club achterna gereisd voor één van de grootste wedstrijden in de clubhistorie.

Lees meer...

 

Bayern Munchen - Vfl Wolfsburg 1-0

07-02-17

Na een autorit van 8 uurtjes komen we aan in München, waar we alvast even inchecken in het hotel. Na de nodige schnitzels en bier rijden we door naar de Allianz Arena waar het ruim twee uur voor de aftrap al aardig druk is.

Lees meer...

 

Schalke 04 - FK Krasnodar 2-0

03-11-16

Een avondje Europa League, altijd leuk. Dus knallen we deze donderdag iets voor vijven richting het het Duitse Ruhrgebied voor een Europa Leaguepotje in Groep I. Schalke 04 neemt het thuis op tegen FK Krasnodar, de club van Andreas Granqvist. Twee week eerder wonnen de Duitsers met 0-1 in Rusland.

Lees meer...

 

RB Leipzig - Fortuna Dusseldorf 2-1

Op de terugweg van de uitwedstrijd tegen Liberec besloten we om het rustig aan te doen en eerst te overnachten in Leipzig. Niet geheel toevallig moet één van de plaatselijke voetbalclubs ook 's-avonds thuis spelen. Op het programma staat RB Leipzig - Fortuna Düsseldorf.

Lees meer...

 

Hannover 96 - VFL Wolfsburg 1-3

06-12-14

Het werd wel weer eens tijd voor een Duits potje voetbal, dus knallen we op deze zaterdag naar Hannover voor de Niedersachsenderby tussen Hannover 96 en Wolfsburg. Doordat we bij Bremen bijna een uur vast staan komen we nog maar net optijd aan in de Duitse Hanzestad.

Lees meer...

 

FC Kaiserslautern - Karlsruhe 2-0

04-10-14

Kaiserslautern is een plaats in Zuidwest Duitsland met nog geen honderdduizend inwoners en toch heeft de plaatselijke FC een aardige staat van dienst. Die roten Teufel werden vier keer landskampioen ( De laatste keer was als promovendus in 1998!), wonnen tweemaal de beker en haalden in 2001 nog de halve finale van de UEFA cup. Maar het huidige seizoen is alweer het derde jaar op het tweede niveau. Vandaag neemt FCK het op tegen streekgenoot Karlsruhe SC. Goed voor 40000 toeschouwers waarvan zo'n vierduizend uit Karlsruhe.

Lees meer...

 

RW Erfurt - FC Groningen 1-1

08-10-14

Rot Weiß Erfurt is één van de dertien Europese tegenstanders in de geschiedenis van de FC. FC Groningen daartegen is één van de twee tegenstanders van de Duitsers in Europa, die andere was Ajax. Maar Erfurt heeft aan FC Groningen betere herinneringen aangezien er twee keer met 1-0 werd gewonnen dus nodigen de Duitsers FC Groningen uit voor een afscheidsduel ter ere van het SteigerWaldStadion.

Lees meer...

 
Meer artikelen...