Spanje

Atalanta Bergamo - Udinese 1-3

11-12-16

 

Lees meer...

 

Cadiz CF - Atletico Sevilla 4-1

18-12-16

 

Een dag na Sevilla - Malaga rijden we naar Cadiz, dat op een dik uur van Sevilla ligt. Daar neemt de plaatselijke CF het op tegen Atletico Sevilla, het B-team van FC Sevilla. Beide clubs bivakkeren in de subtop van het Spaanse tweede niveau, op de zesde en zevende plaats om precies te zijn. Cadiz speelt zijn wedstrijden in Estadio Ramon de Carranza. Het stadion werd gebouwd in 1955 maar tussen 2003 en 2012 werden alle tribunes één voor één afgebroken en volledig opnieuw gebouwd. Ondanks dat we niet zo'n voorstander zijn van nieuwbouw is het wel een prachtig stadion geworden met z'n steile tribunes.

Lees meer...

 

FC Sevilla - Malaga 4-1

17-12-16

Als we begin dit seizoen een groundhoptripje inplannen valt al snel de keuze op Sevilla en als we uiteindelijk een datum hebben geprikt blijkt dat FC Sevilla een thuiswedstrijd afwerkt. Real Betis had de voorkeur maar speelt deze speelronde een uitwedstrijd. Maar FC Sevilla is ook geen straf en bovendien met vijf UEFA Cups in de afgelopen 10 jaar uiterst succesvol in Europa.

Lees meer...

 

Sporting Braga - FC Groningen 1-0

01-10-15

De  eerste uitwedstrijd in de groepsfase van de Europa League is die tegen Sporting Braga. De Portugese club stond vier jaar geleden nog in de finale van de Europa League, die het verloor tegen FC Porto. Zo'n 650 Groningers reizen de FC achterna. Wij vertrekken dinsdagnacht richting Portugal, via Parijs vliegen we op Porto dat op een halfuurtje van Braga ligt.

Lees meer...

 

Valencia - Villarreal 0-0

05-04-15

Eind 2014 besluiten we dat het weer eens tijd is voor een wedstrijdje in Spanje. Aangezien de animo nogal groot is valt het niet mee om een geschikte datum te prikken waarop iedereen mee kan maar uiteindelijk wordt het weekend van 3 tot 6 april vastgelegd, met op 5 april de Spaanse derby Valencia tegen Villareal. Vrijdag 3 april vliegen we met 9 man naar Valencia. Dit weekend blijft het bij 1 wedstrijd aangezien we dit keer een villa met zwembad gehuurd hebben en vooral genieten van de Spaanse zon en ons zwembad uiteraard.

Lees meer...

 

Atletico Madrid - Villareal 3-1

05-03-2011

Bij gebrek aan Europese tripjes met de FC maken we zelf ons Europees avontuur. Ditmaal geen Engeland maar kiezen we voor een bestemming met een groen wit randje, namelijk Atletico Madrid, de club die in de jaren tachtig twee keer door FC Groningen werd uitgeschakeld. Maar dat was toen en inmiddels heeft Atletico de UEFA Cup een keer gewonnen en wachten wij alweer 4 jaar op een Europees ticket.

Lees meer...