Atletico Madrid - Villareal 3-1

05-03-2011

Bij gebrek aan Europese tripjes met de FC maken we zelf ons Europees avontuur. Ditmaal geen Engeland maar kiezen we voor een bestemming met een groen wit randje, namelijk Atletico Madrid, de club die in de jaren tachtig twee keer door FC Groningen werd uitgeschakeld. Maar dat was toen en inmiddels heeft Atletico de UEFA Cup een keer gewonnen en wachten wij alweer 4 jaar op een Europees ticket.

Om het legendarische Atletico Madrid te bezoeken hebben we wel wat geduld nodig want onze heenvlucht vertrekt uiteindelijk 8 uur later dan gepland, gelukkig hebben we in tegenstelling tot wat medepassagiers geen kaarten voor Real Madrid - Malaga later op de avond en is onze wedstrijd pas twee dagen later. Op zaterdagavond om precies te zijn en wel om 2200 uur. Toch gaan we zaterdags al aan het begin van de avond richting het stadion omdat er wat onduidelijkheid bestaat waar we de kaarten moeten afhalen, dat kan uiteindelijk gewoon bij de stadionkassa's terwijl we al een tijdje op zoek waren naar een bank waar we de kaarten zouden moeten afhalen. Nadat we de kaarten op zak hebben gaan we maar weer over tot de orde van de dag, maar om nou voor elk biertje 7 euro neer te tellen vinden we wat overdreven en dus kopen we bij de lokale Chinees een paar sixpacks en drinken we net als de meeste Atletico supporters op straat verder.

Een klein half uur voor aanvang gaan we het stadion binnen, dat 55000 mensen kan herbergen, maar zoveel zullen er vanavond niet zijn want 37200 toeschouwers nemen de moeite om naar dit duel te komen tussen de twee subtoppers, die respectievelijk achtste en vierde op de ranglijst staan. We zitten op de tweede ring achter de goal, onder ons staan de Ultras van Atletico. Uit Villareal zijn maar een handjevol supporters meegekomen die zich op de hoofdtribune hebben geposteerd.

De wedstrijd is koud vijf minuten oud als good old Antonio Reyes de bal van ver buiten de zestien de kruising in jaagt, een tweede doelpunt hangt in de lucht maar Giuseppe Rossi maakt aan de overkant de gelijkmaker uit een vrij trap, vervolgens zijn beide ploegen tot de pauze weer aan elkaar gewaagd.
Na de rust ontpopt het duel zich in een saai schaakspel maar ineens scoort Atletico binnen 3 minuten twee keer via de Zuid Amerikanen Kun Agüero en Diego Forlan en zo kan Atletico het subtopduel rustig uitspelen , al krijgt Villareal via Nilmar nog 2 goede mogelijkheden.

Na afloop lopen we nog even het stadion rond en wandelen we ook nog even sneaky het veld op, tegen éénen pakken we de metro naar het centrum om het bruisende nachtleven in te duiken.