Valencia - Villarreal 0-0

05-04-15

Eind 2014 besluiten we dat het weer eens tijd is voor een wedstrijdje in Spanje. Aangezien de animo nogal groot is valt het niet mee om een geschikte datum te prikken waarop iedereen mee kan maar uiteindelijk wordt het weekend van 3 tot 6 april vastgelegd, met op 5 april de Spaanse derby Valencia tegen Villareal. Vrijdag 3 april vliegen we met 9 man naar Valencia. Dit weekend blijft het bij 1 wedstrijd aangezien we dit keer een villa met zwembad gehuurd hebben en vooral genieten van de Spaanse zon en ons zwembad uiteraard.

Nadat we eerst nog even Nou Mestella hebben bezocht, parkeren we zondags ons busje ergens vlakbij het centrum en gaan te voet verder. Al gauw komen we een toren tegen (een oude stadspoort ofzo) en deze moet uiteraard meteen beklommen worden, kunnen we meteen kijken waar het stadion ergens staat. De tribunes van het Mestalla stadion zien we al snel dus laten we de toeristen weer met rust en lopen richting het stadion. In Spanje is het de gewoonte om ruim van tevoren rondom het stadion te verzamelen en een biertje te drinken met medesupporters. Deze traditie doen wij graag aan mee en met een cerveza in de hand genieten we van de zon en de atmosfeer die er hangt. We komen er al snel achter dat de termen risicowedstrijd of verplichte buscombi niet voorkomen in het Spaanse woordenboek en dat beide supportersgroepen zich prima mengen ondanks het feit dat het om een derby gaat. Een uur voor de wedstrijd zoeken we onze ingang op en beginnen aan onze tweede klimpartij van de dag, we zitten namelijk helemaal bovenin op de tweede ring. Van buiten is het Estadio Mestalla een zwarte kolos maar van binnen is het een prachtig stadion met een capasiteit van 55.000 toeschouwers.

Doordat Atletico Madrid de dag ervoor had gewonnen moet Valencia vandaag ook 3 punten pakken om de 3e postitie te behouden. Valencia gaat dan ook vanaf de aftrap gelijk op zoek naar de openingstreffer. Toch is de eerste grote kans voor het verdedigend spelende Villareal als in de 20e minuut Dos Santos's schot wordt gestopt door keeper Alves. De rest van de eerste helft wordt er door beide partijen geen noemenswaardige kans meer gecreëerd en dus gaan we met een 0-0 stand de rust in en we hopen dat de tweede helft toch wat spannender wordt. In de tweede helft is het weer vooral Valencia dat de aanval zoekt maar de wedstrijd komt eigenlijk pas echt op gang als Moreno in de 65e minuut binnen de lijnen komt. Moreno zorgt voor constant gevaar vanaf de rechterflank maar tot eendoelpunt komt het niet helaas. Wel krijgt Negredo iedereen nog even op de banken in de 81e minuut met een mooie omhaal maar ook deze kans gaat er niet in zo eindigt deze wedstrijd met 0-0. Valencia schiet met dit gelijkspel niks op en zakt hierdoor naar de 4e plaats in de Primera Division.