Wedstrijden Tsjechie

Slovan Liberec - FC Groningen 1-1

22-10-15

De derde groepswedstrijd in de Europa League is wederom een uit wedstrijd en ditmaal moeten we daarvoor naar Tsjechiƫ. Omdat het 'maar' 8 uurtjes rijden is besluiten we er een mooie roadtrip van te maken en vertrekken woensdag vroeg in de ochtend richting Liberec.

Lees meer...

 

Viktoria Plzen - Viktoria Zizkov 3-2

We vieren dit jaar vakantie in Pilsen, de stad waar het bier oorspronkelijk vandaan komt. In deze stad speelt Viktoria Plzen. Deze club komt uit in de Gambrinus Liga, het hoogste Tsjechische niveau. Het Tsjechische voetbalseizoen begint vroeg dit jaar en dit geeft ons de mogelijkheid om deze wedstrijd te bezoeken. Viktoria Plzen is normaliter een middenmoter. Viktoria Zizkov, de tegenstander van vandaag, wordt beschouwd als degradatiekandidaat.

Voordat we de tribunes beklimmen kopen we het thuisshirt van Plzen. Dit is een rood shirt met de naam van hoofdsponsor Skoda op de borst. Eigenlijk is het uitshirt van de club een stuk mooier dan het thuistenue, maar helaas is dit shirt nog niet te koop. Blijkbaar lopen ze in Tsjechie een beetje achter de feiten aan.

Het is vandaag een prachtige dag en de zon schijnt vel boven het Stadion Mesta Plzne. Dit is een ouderwets stadion dat voor driekwart wordt omringd door onoverdekte tribunes. Alleen de hoofdtribune is overdekt. Deze tribune is later gebouwd dan de rest van het stadion. De Zizkov fans zitten voor het scorebord achter een van beide doelen en zijn met een mannetje of 50 afgereisd naar Pilsen. Ze proberen voor de nodige sfeer te zorgen. Het is wel te merken dat Viktoria Plzen geen club is met een fanatieke aanhang. Afentoe hoor je een klein groepje jongeren wat liederen aanheffen, maar echt indruk kan dit niet maken.

Lees meer...

 
Wedstrijden Tsjechie