Queens Park Rangers - Reading 0-0

Vandaag gaan we naar Loftus Road, het stadion van QPR. Zij spelen vandaag tegen Reading.In de Championship zijn Queens Park Rangers en Reading concurrenten. Ze strijden beide mee om een promotieplek naar de Premier League. Het beloofd dus een spannende wedstrijd te worden met twee strijdende teams. In de top van de Championship staan de ploegen erg dicht bij elkaar.  De winnaar zal definitief omhoog kunnen kijken, maar de verliezer ziet andere clubs dichter bij komen.

We zijn al ruim voor de wedstrijd op de South Africa Road te vinden. We kiezen voor de pub waar de meeste fans van QPR heengaan, de Springbok. Vernoemd naar het Zuid-Afrikaanse dier en de bijnaam van de Zuid-Afrikaanse rugbyploeg. Het is een gezellige kroeg waar de supporters liederen zingen over hun Blue-White Army. Het bier vloeit voor de wedstrijd al behoorlijk. Drie kwartier voordat de wedstrijd begint gaan we richting het stadion. Deze bevindt zich op ee nsteenworp afstand van de kroeg. Ruim een half uur voor de start van het duel zitten we dan ook op onze plaatsen. We zitten op de tweede ring op de Loft. De tribune waar ook de harde kern van QPR zich bevindt en de sfeer zit er goed in.

Reading speelt vandaag in afzichtelijke oranje tenues. Helaas zijn de tenues het meest opvallende van de wedstrijd. Voor rust gebeurd er helemaal niets en in de tweede helft raakt QPR een keer de paal, maar wordt het verder amper gevaarlijk voor de goals. Deze wedstrijd was absoluut geen promotie voor het Engelse voetbal, maar het kan ook niet altijd feest zijn. Beide ploegen lijken tevreden met een punt, want er wordt in ieder geval niet verloren.

Na de wedstrijd zetten de supporters koers naar de Springbok. Wij kunnen niet achterblijven en gaan met de menigte mee. Uiteindelijk bereiken we net op tijd de laatste metro die ons weer terug zal brengen naar het centrum. Dit was weer een dagje Londen en ook de week zit er bijna op. Nog een dagje en dan pakken we het vliegtuig richting Bremen om vervolgens door te reizen naar Groningen.