RKC - FC Groningen 1-1

24-11-2012

In het kader van een voetbalweekendje bevinden we ons in toch in de buurt van Waalwijk, dus waarom dan niet ook gelijk ons favoriete clubje mee pakken. Daarom zetten we vanuit Luik koers richting Utrecht. Utrecht? Ja Utrecht. Waarom dan? Omdat we daar kaarten moeten omwisselen. Een omslachtige regel dus. Maar ja, supportertje pesten zijn we inmiddels wel gewend in Nederland.

Voor de wedstrijd verwachten we eigenlijk weinig van de FC en dat is pijnlijk als je hebt over een tegenstander met de naam RKC Waalwijk. Een pijnlijke constatering maar de Waalwijkers beschikken gewoon over een beter team met meer bluf dan Maaskantje ooit heeft waargemaakt.

De FC begint redelijk aan de wedstrijd, is het eerste half uur de betere ploeg en creëert zowaar wat kansen. Ook RKC krijgt een opgelegde mogelijkheid om te scoren, alleen Chelvalier heeft voor het eerst het vizier een wedstrijd niet op scherp staan. Op slag van rust maakt de FC zelfs zelf de 1-0 vanuit een corner.

In de tweede helft bakt de FC er weinig meer van en is RKC de betere ploeg en creëert het enkele 100% kansen. Het lukt alleen Art van Peppen om 10 minuten voor het eind te scoren en bepaalt zo de eindstand op 1-1. Doordat het arbitrale trio stront in de ogen heeft ziet het nog een rode kaart in een botsing tussen Micheal de Leeuw en Rodney Sneijder. Ook vinden de desbetreffende 3 mannen het vies om zich te douchen na de wedstrijd, zo kan het dat ze na de wedstrijd nog steeds stront in de ogen hebben en na herhaaldelijk terug zien van de beelden nog niet inzien dat het een foute beslissing was. Gelukkig beschikt men bij de KNVB wel over meer verstand en wordt de rode kaar gelijk na de wedstrijd geseponeerd.