Roda JC - FC Groningen 4-1

03-03-13

Op zondag 3 maart vertrekken we even na 10 uur uit Groningen en rijden via Duitsland richting het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade waar we een kwartier voor de aftrap aankomen. Het uitvak is met +/- 175 Groningers matig gevuld.


De wedstrijd begint niet goed voor FC Groningen als huurling Frank Demouge de bal via een snelle counter over Bizot heen stift en daarmee Roda na 35 seconden op voorsprong zet. Gelukkig weet de FC 7 minuten later gelijk te maken via David Texeira, die weer eens in de basis mag starten, nadat Roda goalie Kurto de bal niet goed weet te verwerken na een inzet van Michael de Leeuw. De daarop volgende 20 minuten golft het spel wat op en neer, FC Groningen probeert een goal te forceren maar mist creativiteit en agressie terwijl Roda op de counter loert. In de 30e minuut loopt Guus Hupperts weg uit de rug van Kappelhof en kan alleen af de keeper, vanaf randje 16 schuift hij de bal onder Bizot door. Vlak voor rust zet Demouge Roda nog op een 3-1 voorsprong. In de rust was er nog de hoop in het uitvak op een eventueel puntje en dat de FC in de 2e helft met meer lef en agressie zou gaan strijden voor een beter resultaat. Er wordt echter uitermate slap aan de 2e helft begonnen waardoor 3 minuten later Malki de 4-1 eindstand binnen schiet. Roda gaat de rest van de wedstrijd lekker achterover leunen en laat FC Groningen het spel dicteren, het spel van de FC is echter veel te slap en inspiratie loos. Via Bacuna en Magnasco weten ze nog wel meerdere malen de 16 van Roda te halen maar de voorzetten waren ronduit dramatisch en belanden iedere keer in de handen Kurto of in de tribune achter het doel.

 

Het spel wat de FC op de mat legde was weer eens ouderwets bagger en met nog 9 wedstrijden te gaan moeten er snel punten gepakt worden om de nacompetitie te ontlopen. Na het laatste fluitsignaal waren de spelers nog wel zo fatsoenlijk om de meegereisde supporters te bedanken maar in het uitvak was men er zo schijtziek van dat ze als dank werden ze uitgejouwd en weggestuurd, laat ze in de komende wedstrijd thuis tegen NAC Breda eerst maar eens zien dat ze voor onze trots willen strijden.