Stadions Schotland

Firhill | Patricks Thistle

Firhill Park is de thuishaven van Patricks Thistle FC en Glasgow Warriors. Het stadion werd in 1909 gebouwd als voetbal stadion voor Patricks Thistle FC. In het stadion is eenmaal een officiële interland gespeeld. Ook heeft het stadion één maal gediend als thuishaven voor het Zweedse Djurgårdens voor de EUFA Cup wedstrijd tegen Hibernian. Reden hiervoor was de vrieskou in Zweden die het voetballen in Zweden verhinderde. Pas in 2005 trokken de Glasgow Warriors bij het stadion in.

Lees meer...

 

Celtic Park | Celtic

Celtic Park is de thuishaven, hoe kan het ook anders, Celtic. Na oprichting in 1888 speelde de club in eerst op een andere locatie. 3 jaar later besloot het bestuur van de club te verhuizen naar de huidige locatie nadat de huur van £50 naar £450 groeide. Nadat een journalist de verhuizing vergeleek met het verhuizen van een begraafplaats naar het paradijs, kreeg het stadion de bijnaam “Paradise”. Het nieuwe stadion was volledig gebouwd door vrijwilligers en bood na voltooiing plaats aan 40000 toeschouwers. Door de jaren heen werd het stadion verder uitgebreid, wat uiteindelijk in 1939 leidde tot een toeschouwers record van 92.975 mensen in een wedstrijd tegen de Rangers.

Lees meer...

 

Ibrox Stadium | Glascow Rangers FC

Ibrox stadium is de thuishaven van de Glasgow Rangers. Wij nemen op de valreep een stadion tour na eerst in de ochtend Firhill stadium, van St Pattricks Thistle, te hebben bezocht en voor het vertrek naar Edinburgh.

Bij binnenkomst maakt de receptie van Ibrox gelijk al indruk door de marmeren trap naar de eerste verdieping en het aanwezige houtwerk. Het houtwerk was eigenlijks bedoelt voor de Queen Mary, maar de bouw was vertraagd door de crisis van de jaren 30, waar de Rangers handig op in speelden.

Lees meer...