Stadions Servie

Kantrida | HNK Rijeka

Stadion Kantrida is één van de meest bekende stadions van Zuid-Europa en dat heeft het vooral te danken aan de omgeving, het stadion is gebouwd tegen de rotsen en ligt op nog geen 100 meter van de Middellandse Zee. Helaas gaat volgend jaar de sloopkogel door dit prachtige stadion en zal er over twee jaar op dezelfde plaats een nieuwe arena herrijzen.

Lees meer...

 

OFK Belgrado

OFK Belgrado speelt haar thuiswedstrijden in het Omladinski stadion. Het heeft een capaciteit van 10.600. Inclusief staanplaatsen zijn het er 19.100. De fanatieke supporters (Blue Union) zorgen tijdens thuiswedstrijden voor een redelijke publieke opkomst. In en rondom het stadion is het merkbaar dat hier gevoetbald wordt en dat ze trots zijn op hun club. Het stadion ligt in de wijk Karaburma, deze wijk ademt voetbal. Overal staan blauwe grafitti teksten en hangen stickers om de club aan te moedigen.

Lees meer...

 

Rode Ster Belgrado

Rode Ster Belgrado speelt in het stadion Stadion FK Crvena Zvezda in Belgrado. Ook is dit stadion de thuisbasis van het nationale elftal van Servië. Het stadion heeft een capaciteit van 55.000. Het stadion is in 1965 door Rode ster in gebruik genomen, daarvoor speelden ze in oud stadion op dezelfde locatie. In 2010 presenteerde Rode ster plannen voor een nieuw te bouwen stadion. Dit stadion zal in de vorm van een pentagon-ster gebouwd worden. Deze ster is het logo van Rode ster Belgrado.

Lees meer...