OFK Belgrado

OFK Belgrado speelt haar thuiswedstrijden in het Omladinski stadion. Het heeft een capaciteit van 10.600. Inclusief staanplaatsen zijn het er 19.100. De fanatieke supporters (Blue Union) zorgen tijdens thuiswedstrijden voor een redelijke publieke opkomst. In en rondom het stadion is het merkbaar dat hier gevoetbald wordt en dat ze trots zijn op hun club. Het stadion ligt in de wijk Karaburma, deze wijk ademt voetbal. Overal staan blauwe grafitti teksten en hangen stickers om de club aan te moedigen.

 

OFK staat voor omladinski fudbalski klub wat Jeugd voetbal club betekent. OFK belgrado is op dit moment de derde club van Belgrado, na Rode ster en Partizan. Maar vooral in de jaren '30 en de jaren '60 was OFK de club uit belgrado. Ze behaalden een aantal landstitels en kwamen ver in de europese competities.

Aangezien we in Belgrado waren voor de wedstrijd Partizan-FC Groningen leek het ons leuk om ook eens bij het stadion van OFK te kijken. Na een lange wandeling waren we eindelijk bij het stadion aangekomen en konden we zo door naar binnen lopen. Het stadion ziet er erg krakkemikkeg uit en is nodig aan een opfris beurtje toe. De sintelbaan (lees: zandbaan) is erg lelijk en zorgt voor een grote afstand tot het veld. De staantribunes zijn erg vervallen en de grasmat lag er slecht bij. Nadat we alles bekeken hadden hebben we nog een drankje gedaan in het supportershome van OFK. Hier kwamen we in gesprek met een aantal jongens van OFK: "beat them Partizan bastards".