Spotland Stadium | Rochdale AFC

Na het bezoek aan Bury rijden we door naar Rochdale om het stadion van de plaatselijke FC aldaar te bezoeken. Als wij de parkeerplaats oprijden blijkt men ook hier druk in de weer te zijn met de voorbereidingen van de wedstrijd tegen Torquay. Als we parkeren worden we al snel aangesproken door een club official, want als we de auto laten staan zal de manager waarschijnlijk “pissed off” worden op ons. Na een kort gesprekje over dat we aan het Groundhoppen zijn biedt de man al spontaan een korte rondleiding aan voordat we er zelf om vragen. Dat is weer eens anders dan Crewe Alexandria waar men de dag voor de wedstrijd het al te druk heeft om mensen even binnen te laten.

De rondleiding leidt ons door de catacomben van het stadion en uiteraard ontbreekt de kleedkamer ook niet, die al helemaal gereed is gemaakt voor de wedstrijd. Het tactische plan van de tegenstander hangt al op het bord. Het schijnt dat rechtsmid Craig nogal van de bal houdt en graag mee aan de wandel gaat en linksback Nicholson holt graag naar voren.

Het uit 1920 daterende stadion zelf is typisch engels met 4 losse tribunes. Veel legendarische wedstrijden zijn er niet gespeeld omdat Rochdale AFC al bijna zijn gehele bestaan op het 4e niveau acteert. De club heeft het record in handen van het langst onafgebroken in de 4e divisie actief zijn en heeft er in totaal al 82 seizoenen opzitten in de League Two. Daarom wordt de League Two ook wel eens gekscherend de "Rochdale divisie" genoemd.

Iets wat je overigens niet vaak ziet is dat het uitvak de gehele tribune aan de lange zijde omvat, dit vanwege het feit dat de thuissupporters niet de sta tribune achter het doel willen verlaten.

Na het bedanken van de official zetten we snel koers richting Sheffield want daar wacht nog een wedstrijd op ons.