Stadions Belgie

Gemeentelijk Parkstadion | Rupel Boom FC

Het Gemeentelijk Parkstadion in Boom is de thuishaven van Rupel Boom FC. De steile hoofdtribune is met 43° zelfs steiler dan de tribunes dan de 37°  van de Amsterdam Arena.

Lees meer...

 

Daknamstadion | KSC Lokeren

Het stadion van Lokeren word door ons bezocht als we onderweg zijn naar de wedstrijd Club Brugge – Charleroi.  We zijn dermate vroeg dat we wel even de tijd hebben voor het bezoeken van het Daknamstadion.

Lees meer...

 

Jules Ottenstadion | AA Gent

Vanuit Lokeren zetten we koers richting het Jules Ottenstadion in Gent, zonder navigatie hadden we het niet snel gevonden aangezien het stadion zich midden in een woonwijk bevindt, zoals het hoort zeg maar. Niet voor lang meer overigens want een paar kilometer verderop herrijst een nieuw stadion dat volgend seizoen in gebruik zou moeten genomen worden.

Lees meer...

 

Bosuilstadion | Royal Antwerp FC

In het voorjaar van 2009 bezochten voor een competitiewedstrijd van eeuwige rivaal Beerschot even vluchtig Den Bosuil maar de foto's waren niet helemaal gelukt. Dus een mooie reden voor een nieuw bezoekje.

Lees meer...

 

Leunenstadion | Verbroedering Geel-Meerhout

Na de bezichtiging van het stadion van Sporting Hasselt doen we het stadion van Verbroedering Geel aan. Ook hier komen namelijk langs op onze toch van Luik naar Waalwijk. Een uitstekende gelegenheid dus om ook dit stadion van de club uit de 3e Klasse te bezoeken.

Lees meer...

 

Gemeentelijk Sportstadion Hasselt | Sporting Hasselt

Het gemeentelijk sportstadion Hasselt wordt aangedaan door ons op de dag van ons bezoek aan Standard Luik. We komen toch langs Hasselt en voor ons een goede reden om het stadion van de lokale trots te bezoeken.

Lees meer...

 

Freethiel | SK Beveren

Freethiel is het stadion van SK Beveren. Deze naam is een afleiding van Frederik Thielemans, de eerste eigenaar van het stadion. Het stadion was in eerste instantie een wielerpiste. Pas in 1938, toen de wielrenners weg bleven, kreeg het de voetbalclub SK Beveren als vaste bespeler. Tegenwoordigs heeft het stadion een capaciteit van 13290 plaatsen.

Onder de leiding van voormalig manager Jean-Marc Guillou werd een heel peleton Ivorianen naar Beveren gehaald. Waaronder de topvoetballers Eboue, de broertjes Toure en Gervino. Verder heeft de club internationals als Jean Marie Pfaff, Filip De Wilde, Geert De Vlieger en Tristan Peersman onder de lat gehad.

Lees meer...