Stadions Engeland

The Hive stadium | Barnet FC

the Hive Stadium is het nieuwe onderkomen van Barnet FC, sinds kort de meest recente ex-club van Edgar Davids. Helaas was 'the Pitbull'  niet aanwezig toen wij op Canon Park waren, maar gelukkig was iemand van de directie wel bereid om de poorten naar het veld voor ons te openen zodat we even aan het 'heilige gras' konden ruiken en een aantal foto's konden maken.

Lees meer...

 

Deva Stadium | Chester FC

Op onze eerste dag van de 5 daagse voetbal trip in de omgeving van Manchester belanden we, terwijl wij onderweg zijn naar de Tranmere Rovers, in Chester. De lokale voetbalclub van dit stadje is uniek aangezien het de enige voetbalclub in Engeland is die volledig eigendom is van de supporters. Chester FC is opgericht door de supporters na het falliet gaan van Chester City FC op 10 maart 2010. Het antwoord van de supporters liet niet lang op zich wachten omdat zij op 25 maart alweer een nieuwe club hadden opgericht.

Lees meer...

 

Edgeley Park | Stockport County

Een dag na wedstrijd van Manchester United – Reading zijn we al vroeg weer in touw en beginnen we met een bezoekje aan het stadion van Stockport County.Doordat er een hek open staat komen we gemakkelijk binnen. Het veld is dan nog bedekt met een groot zeil om het gedeelte van het veld dat het merendeel van de dag in de schaduw ligt te beschermen tegen de vorst.

Lees meer...

 

Turf Moor | Burnley FC

Zondagochtend 9.00 uur, Stadionpoorten allemaal dicht, dat is niet zo verwonderlijk natuurlijk op dit belachelijke tijdstip maar wij hebben nu eenmaal meer te doen, dus dan maar even gymnastieken. We klimmen even over een muurtje en we zijn binnen en we zien ook gelijk dat het de moeite waard was want Turf Moor is een mooi klassiek Engels stadion, dat overigens net als de Euroborg 22550 mensen kan herbergen. Helaas zit het bij wedstrijden maar voor de helft vol. Al is dat aantal ook best knap voor een stad met nog geen honderdduizend inwoners en een hoop andere clubs in de buurt.

Lees meer...

 

Racecourse Ground | Wrexham FC

Nadat we er bij Crewe Alexandra er in eerste instantie niet zijn ingekomen rijden we door naar het in Wales gelegen Wrexham. Met de auto is dit een heerlijk ritje door de Engelse countryside. Al helemaal als je onderweg een wegafsluiting tegen komt waardoor je over de echte plattelands weggetjes moet. Bij het verhuur bedrijf zullen ze er minder blij mee zijn geweest omdat op dag 1 al een vieze auto opleverde. Dit terzijde, want het gaat natuurlijk om het stadion van Wrexham. In Wrexham is men er trots op dat dit het oudste stadion ter wereld is. Al in 1807 werd het stadion gebouwd voor cricket. En vanaf de oprichting in 1872 van Wrexham FC word er gevoetbald in Racecourse Ground. Vandaag de dag moet de plaatselijke FC het stadion delen met de Rugbyers van North Wales Crusaders. Het stadion biedt plaats aan 15.500 toeschouwers. Het record is 34.445 toeschouwers in de met 5-0 verloren wedstrijd tegen Manchester United.

Lees meer...

 

Alexandra Stadium | Crewe Alexandra FC

 

Op de eerste dag van de voetbaltrip zetten we vers uit het vliegtuig gelijk koers richting Crewe Alexandra FC.  Eenmaal bij het stadion aangekomen waren alle hekken dicht. Eerst maar eens netjes bij de receptie vragen dus of we even binnen mogen kijken. Na een poosje wachten is er een mannetje met een stropdas opgetrommeld. Helaas hadden ze het druk en of we een andere keer konden terug komen, want ze hadden 5 later een wedstrijd! Teleur gesteld dropen we af, 4 dagen later zouden we nog een keer in de buurt zijn en misschien hadden we dan meer geluk.

Lees meer...

 

Proact Stadium | Chesterfield FC

Chesterfield FC, ook wel 'The Spireites' genoemd, spelen hun thuiswedstrijden in het Proact Stadium aan de Sheffield Road. De club werd opgericht in 1867 (als afscheiding van de Chesterfield cricket club) en is daarmee na Notts County en Nottingham Forrest de oudste voetbalclub in Engeland.

Lees meer...

 
Meer artikelen...